Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční punč

Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co obvykle děláte, vyzkoušejte! Tento nápoj vás určitě zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 296 kJ /
1 744 kcal
Bílkoviny3,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy193,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vymačkáme šťávu z citrusů a svaříme ji s vodou, cukrem a kořením. Krok 2: V jiném hrnci zahřejeme rum s vínem, ale nenecháme směs projít varem. Krok 3: Nachystáme skleničky, které by měly být před nalitím punče už nahřáté. Na dno dáme pár kousků ovoce z konzervy a na okraj sklenice čtvrtku plátku pomeranče. Krok 4: Obě horké tekutiny slijeme dohromady, promícháme a nalijeme do připravených sklenic.

TIP: Punče pro děti i dospělé

Zveřejněno 2. 1. 2009

Poznámka autorky Jituska

Množství ingrediencí jsem dávala "od oka", takže je na každém, jak to chce kyselé nebo sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční punč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2r3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční punč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2r3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dnes uvařeno, ochutnáno, pak i pochváleno!

VÝBORNÝÝÝÝÝ:yes::yes::yes::yes: právě jsme uvařily a ochutnaly - jen s malou změnou - šťávu z citrusů jsme daly až po povaření vody s cukrem a kořením, aby se zachovaly vitamíny ;-) a bylo málo vína, tak jsme část nahradily ,,punčem,, ubraly trochu cukru a nemá to chybu:yes::yes::yes::yes::yes::yes: díky za receptík:-);-)

Dajda: myslím, že tady má crazyrabbit pravdu (i když mohl volit trochu měkčí slovník). Stačí si přečíst komentáře lidí pod receptem, který je jnak velice pěkný, tenhle punč bych si dala ráda :-8
Recept jsem upravila podle rad Miquela, který ho také připravoval (píše v komentářích níže), snad by to autorce nevadilo - už sem nechodí. (Pokud by vadilo a ozve se, není problém vrátit recept k jeho původnímu vzhledu.)

crazyrabbit: A proč to řešíte po 11 letech:-? Potřebujete ulevit svému stresu:-?

to je peklo! proč má někdo potřebu vařit citrusovou šťávu a hlavně ALKOHOL a potom tento nesmysl ještě zveřejnit a udělat si ostudu.¨
To prostě nechápu.

Svařil jsem šťávu z citrusů s vodou, cukrem a kořením. Rum a víno jsem jen zahřál, nenechával jsem přejít varem.

teplota varu pro alkohol je cca 77,5°C - tedy, vyšší teplotou se alkohol z nápoje odpařuje.
Možná se budete usmívat, ale lepší je si teplotu hlídat teploměrem ..., nebo použít indukční vařič, či desku s nastavenou teplotou na 80°C max.

Vše co se má, si předem odděleně svařte samostatně s vodou, včetně koření po danou dobu, samostatně si ohřejte víno na cca 80°C a ihned odstavte ze zdroje tepla - vlijte dříve svařenou směs. Zjistíte, že vše chutná jinak, i jinak účinkuje.

Několikrát se mi na návštěvě stalo, že po půl litru svařeného jsem se cítil jako na nealko večírku :-))

...souhlasím,víno s rumem se nesmí vařit,alkohol vyprchá

Michaela: Ten recept je tady skoro tři roky, to by ten alkohol vyprchal stejně:-)):-)) ale asi budeš mit pravdu:yes:

Nechame projit varem?? Alkohol vyprcha, kdyz se vari. To je dost velka chyba v receptu, bacha na to :-) :-! :-!

a proc v zime:-!:-!

Chtěla bych se zeptat,jestli se to dá pít i studené.Děkuji:-//

:yes::yes:

hlávka miloslav 18. 12. 2010 07:08
víno,ale hlavně rum se nesmívařit,jinak se alkohol vypaří

Zkoušeli jsme punč udělat poprvé a kupodivu se nám povedl. Vřele doporučuji:-)

krásné a určitě to i krásně chutná:yes::-)):-p

Nádhera :yes: hned bych si dala:-p

Tématické fráze:
punč recept, punč, recept na punč, jak se dělá punč, recept punc, domaci punc, jak udělat punč, jak se vaří punč, recept na domácí punč, jak uvařit punč, domaci punc recept, vídeňský punč, punč s ovocem, punč recepty, nealkoholický punč, recepty na punč, francouzský punč, recepty punc, pravý punč, nealkoholický punč recept

Suroviny:
citron, pomeranče, voda, cukr krupice, rum, víno červené, koření hřebíček, skořice celá, kompot jahodový, pomeranče

Přidat fotografie receptu