Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová huspenina

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 700 kJ /
406 kcal
Bílkoviny60,68 g
Tuky12,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavu a nožičky důkladně očistíme (odrhneme kartáčkem, případně opálíme), omyjeme a i s ramínkem dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Krok 2: Měkké maso a hlavu vyjmeme, maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostky. Krok 3: Nožičky necháme ve vývaru, přidáme k nim koření a ocet a vaříme dál, až jsou zcela měkké. Pak je rovněž vyjmeme, vykostíme, maso z nich přidáme k ostatnímu. Krok 4: Všechno maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, podle libosti dochutíme a dáme ztuhnout. Před zalitím vývarem můžeme maso v míse obložit sladkokyselými okurkami nakrájenými na plátky.

Zveřejněno 2. 1. 2009

Poznámka autorky maris

Zdroj: Juliana A. Fialová : Česká kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYvN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYvN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

ježiš to je nádhera. Miluji klasický sulc z kolena, ale tohle bude určitě taky ňamina :yes:

Výborná věc !

vybusna, je to ono, presne tak sa to u nás robí doteraz ako píšeš. Mäso do tanierov alebo misiek a zaleje sa vývarom. A pekne vonku vychladiť a nechať stuhnúť. Ja nie na podstienok, ten nemám, ale na balkón. My akurát nedávame zeleninu, ale pridáme cesnak a 1 lyžicu mletej červenej papriky, kvôli farbe.

mozno je to naozaj ono...ja ani neviem....ja si len pamatam, ze moja stara mama to robila priamo do tanierov a tie sa chladili na podstienku....boze...az mi slaza do oka vosla

:-O Než jsem to naklepala, Maruška byla rychlejší :-8:-8

vybusna - doufám, že to je ono, co jsi hledala;-)

Tématické fráze:
huspenina s vepřových nožek a kolena recept, domácí vepřový sulc, huspenina, huspenina recept, vepřová hlava recept, vepřový sulc, sulc recept, vepřová hlava, veprova hlava recepty, babiččiny recepty huspenina, co z vepřové hlavy, recepty sulc huspenina, huspenina z vepřových nožek, recept na sulc, sulc z veprove hlavy, vaříme sulc, recepty z vepřové hlavy, babiccin sulc, domaci sulc, recepty vepřová hlava

Suroviny:
hlava vepřová, nožička vepřová, ramínko vepřové, sůl, cibule, mrkev, petržel, celer, pepř, ocet

Přidat fotografie receptu