Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 špízů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 029 kcal
Bílkoviny12,10 g
Tuky86,50 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát. Krok 2: Ránoi připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme. Krok 3: Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji. Krok 4: Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem. Krok 5: Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat. Krok 6: Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala "ameriky".

TIP: Jak připravit pesto z medvědího česneku

Zveřejněno 4. 6. 2013

Poznámka autorky rebeka

Chtěla jsem někomu přidat foto, ale nenašla jsem žádný recept, kde by se hodilo. Tak snad nebude moc vadit, že jsem recept přidala.

Ještě pro ty, co chtějí vědět, co je Mangalice. http://www.restauracenastatku.eu/index.php?option=...

A odkaz na pesto: http://www.toprecepty.cz/recept/20854-pesto-z-medv...

Tímto děkuju Bavlnce velice právě za pesto.. a nejen za to :-)

A kde sháním Mangalici? U nás na farmářských trzích. Je to vynikající, to mi věřte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXgN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXgN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Evža Hnátková::-D:-D ještě že ne Breberko:-8:-D Díky;-)

Evža Hnátková 16. 6. 2013 15:46
Máte to hezké Brekeko :-))

Jůů:-*mňam:-p:yes::-KAle když já jsem tak strašně líná napichovat suroviny na špejličky:-8Já to většinou narvu do pekáčku a dělám v kupě:-))Jinak s těma palcema jsem na tom podobně,jako šenky;-(
Moc jsem se pobavila u toho"Kadeřavého prasete":-D:-D:yes:Název nemá chybu a slaninku bych brala všemi deseti:-!

senky: rébi se zlobit nebude, rébi ti moc děkuje:-K za včasnou a relevantní odpověď:-K

nezkušená kuchařka : děkuju:-K snad ti bude odpověď senky stačit;-):-)

nezkušená kuchařka : Vepřové palce jsou konce vepřových panenek;-);-) některá řeznictví prodávají zvlášť, některá celé panenky dohromady, cena samotných palců je nižší než u panenské svíčkové. Jenom sehnat je, je docela problém:-// aspoň u nás:-D
Nejsem sice autorka receptu, ale snad se Rebeka nebude zlobit:-p:-)že jí chušuju do komentářů:-))

nezkušená kuchařka 5. 6. 2013 03:55
Špíz vypadá nádherně, ale pořád nevím, co jsou to ty vepřové palce? děkuji za odpověď. :-)

Krásné špízky, palce já miluji, jde s nimi dělat spoustu dobrých věcí, tady jsou navíc v kombinaci s mojí milovanou cuketou, krásný recept:yes:

rebeka: tak, tak, mám jich plnou kebuli,jezdím přes Prahu tak, že bych byla pomalu u Vás a je to s prací pak těžké, sídlí u Vltavy, máti bydlí u Vltavy,takže nálada :-)nic moc, teď se kouknu na Tvůj recept a manžel mi "sahal na čelo", ať už jdu spát:-D:-)) ty Hamlete:-D:-))

Nadi beruško krása:yes::yes::yes::yes:mňam:yes::yes::yes:

varilamyskakasicku::-O jak se dusíš:-? vždyť jsem to napsala kulantně, jsem vážná jak Hamlet.. už vzhledem k povodním:-O:-8:-D
díky, Ivi;-):-)

Nadi, děláš mi chutě, palce jsem teda asi nikdy neměla, spíš si je teď tady v Česku držíme všichni kvůli povodním;-), ale máš krásně popsaný receptík:-D:, vždycky mne dusíš smíchy:-)) a uděláš bezva náladu:-D:-)):yes:

Moc krásné špízy, hned bych si s chutí nabídla:-p. Já jsem koupila u nás na jarmaku na jaře špíček z tohoto prasátka a musím říct, že je opravdu lahůdka. Recept se mi moc líbí i foto Nadi :yes::yes::-K

Moc pěkné jak recept tak fotka:yes::yes:+

Magdaléna 4. 6. 2013 15:20
Ivusa: nepřehánějte to :-*, fotek na výstavu je tady od autorů mraky, tady jde o obyčejné foto, zase trochu uberte:-(

Ivusa::-8 mlčím, mlčím:-8 a děkuju, vážím si toho:-K

Tématické fráze:
vepřové palce, vepřový palec, palce z vepřové panenky recept, vepřové palce recept, vepřove palečky, vepřové špízy, vepřové palce recepty, vše o mangalici, recept vepřová panenka palec, vepřová svíčková palec, recept na vepřové palce, řízky z vepřových palců, recepty z vepřových palců, top recepty vepřové palce, vepřové palce cena, vepřové recepty palce, vepřovy palec recepty, jak vypada veprovy palec, panenská svíčková - palec, veprovi palec

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá červená, špek, čabajka, pesto z medvědího česneku, sůl, pepř, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu