Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná polévka se salátem a fazolkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 682 kJ /
402 kcal
Bílkoviny10,62 g
Tuky14,52 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy54,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle si osmažíme jen chvilku nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky, dáme mouku, uděláme jíšku a naředíme zeleninovým vývarem tolik, kolik chceme polévky a vaříme. Krok 2: Přidáme nakrájené brambory na kostičky, fazolky, libeček, osolíme a vaříme téměř do změknutí. Krok 3: Když brambory začínají měknout přihodíme salát, buď nakrájený, nebo natrhaný na menší kousky, dovaříme a pak už jen přidáme rozmíchanou kysanou smetanu a necháme už jenom přejít varem a dáme petrželku.

Zveřejněno 4. 6. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Zbyla mi půlka salátu a už to jsem v hlavě šrotovala...s tou zakysanou smetanou dostane polévka dobrou chuť. Dá se přidat i smetana-šlehačka, ale se zakysanou je polévka šmakovnější!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná polévka se salátem a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXky

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná polévka se salátem a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Rejpal::-Ddost dobrý a pravdivý:-D:yes:

Již paní Sandtnerová, ve své kuchařce, má recept na salátovou polévku. Každý "holt" nemá kačeny a slepice na likvidaci salátu, který nestačí konzumovat k dietním krkovičkovým řízkům. :-p

Já jsem vařila salátovou polévku podle Magdalenky (koukám, že je v podobných) a musím potvrdit, že je vynikající. Tady bych asi dala zakysanou smetanu až při servírování, jako bobík nahoru, nemám ráda ty sraženinky, které udělá. A možná bych to trochu zastříkla octem. Jinak super polévka.:-p:yes:

zizala: Dobromila nevi, ze se vari i v Italii, jak kremova, tak s nakrajenym salatem na nudlicky a s ryzi. Ta s koprem a vajickem, co vidim v podobnych, bude urcite dobra. Ta od bibinky s fazolkami se mi libi tez.

Dobromila Černá: Tady se musím autorky zastat. Z hlávkového salátu se v lidové kuchyni běžně polévky a omáčky vařily, protože nebyly ještě vyšlechtěné druhy s odolností proti vybíhání do květu a hospodyně dokázaly takto zpracovat i saláty, které už nebyly vhodné k přímé konzumaci ;-) U nás doma jsme takovými saláty přilepšovali kachnám, ale vím, že to někdo vařil.

Dobromila Černá 7. 6. 2013 22:23
Cpát hlávkovej salát do polévky mi přijde fakt jako divnej nápad...

Ty fazolky bych si nakrájela na menší kousky, ale se salátem jsem ještě polévku nezkoušela. Každopádně, moc se mi líbí:-p

Tématické fráze:
polévka vhodná ke kachně, recepty s fazolkami, polévka s fazolkami a se zakysanou smetanou, polévka ke kachně, vhodná polévka ke kachně, zampionova polevka s fazolkami, fazolova polevka se salamem, polévka z kačeny, polévka s fazolkami, změknutí cukroví, kremova s fazolkami, polévka z hlávkového salátu, hlávkový salát se salámem recepty, smetanova polevka s fazolkami, jak zpracovat hlávkový salát?, krémová polévka s fazolkami, polévka ze salátu s koprem, polévka z čerstvých fazolek

Suroviny:
brambory, fazolky zelené, salát, cibule, česnek, vývar zeleninový, mouka hladká, smetana zakysaná, libeček, pažitka, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu