Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 549 kJ /
1 804 kcal
Bílkoviny21,08 g
Tuky139,74 g
Vláknina22,64 g
Cholesterol 219 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,60 g
Sacharidy105,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple, třeba pod alobalem. Krok 2: Do výpečku po mase vložíme kostičky slaniny, nasekanou cibuli a stejně velké kostičky mrkve. Za stálého míchání vše dlouho restujeme na střední teplotě do krásně hnědé barvy. Závěrem přidáme jalovec a bobkový list, necháme rozvonět, zasypeme mletým novým kořením a vrátíme maso. Krok 3: Zalijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale neplavalo. Přidáme Halali, brusinky, osolíme a necháme přikryté dusit do změknutí masa. Podle potřeby přiléváme horkou vodu a promícháváme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a zbytek vydusíme na tuk (za vařečkou na dně kastrolu zůstává suchá stopa). Zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vroucí vodou do hustoty řidší omáčky. Promícháme, teplotu snížíme na minimum, vrátíme maso a necháme půl hodiny probublávat, až tuk vystoupí na povrch šťávy.
Poté maso opět vyndáme, vybereme celé kousky koření a omáčku propasírujeme. Hustotu doladíme přidáním vody a dochutíme cukrem, octem, případně solí. Krok 5: Brambory a celer uvaříme doměkka, vodu slijeme a vše rozšťoucháme. Přidáme máslo, horké mléko (po částech) a ušleháme elektrickým šlehačem. Na závěr dochutíme solí.
Maso podáváme s kaší a přelijeme omáčkou. Při podávání sypeme nakrájenou čerstvou plocholistou petrželkou.

Zveřejněno 6. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oN7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Tenhle recept mě unikl, v sobotu jsem ho náhodou objevila a hned bylo co uvařit.Moc všem chutnalo, už ho mám vytištěný. Díky za něj:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Eliza: :-D No já s tím zeleným doma právě taky moc neuspěju a toto byla poslední porce pro velmi hladového manžela :-)

Jejda, tohle mi nějak uniklo :-8:-p:yes:

Nikina: Děkuji za vyzkoušení receptu a pochvalu. Foto máš moc krásné, jediný rozdíl je v tom, že jsem tam přidala zelenou bylinku, která obrázek zpestří a dodá mu další barvu.. Taky s tím rodinku dost štvu, hned to sundávají a odhrnují na kraj talíře...Jen můj táta je schopný schroustat snad i celou větvičku rozmarýnu...ale to už je jiná kapitola... (jednou po mojí dceři v restauraci dojídal pstruha a nikdo jsme nepochopil, kam se poděla ta kostra i s hlavou...:-D )

Měla jsem v mrazáku pár plátků zadního, tak jsem vyzkoušela. Bylo to moooc dobré :yes: Píšu bylo, protože už není :-D Bod už jsem dala, tak vložím foto, i když né tak krásné, jako máš Ty ;-)

:-p:-p:-p:yes:

další z Tvých skvostů:yes::-D mňaminka;-)

Velmi lakave..:yes::yes:..pekny receptik..;-)

Všechno krásné:-Ka ta šťáva,ta teda nemá chybku:-p:yes::yes:

Hmmm, tak to je krása....hned bych si dala :-K

varilamyskakasicku: No dobrá Ivinko, ale bez fotky Ti to neprojde...;-) Máš je tak plastické a barevně vykomponované...:yes:

Eliza: to si piš, že jo:-D:-D

Díky za ohlasy a body a doufám, že si taky uvaříte..;-):yes:, za výsledek ručím...:-)

To bych si fakt dala. Krásná šťáva:-p

Moc hezký recept, lákavá fotka - u tebe ale normálka:-)):yes:

Tématické fráze:
hovězí na pepři, hovězímaso, stavy hoveziho z kasou, recepty na hovězímaso se štávou, hovezi maso se stavou, hovězí na divokou, jak z vypeku vyrobit stavu na maso, brambor kaši s přidanim celeru, hovezi maso se. stavou, hovězí maso se stavou recepty, hovézí na štava, štáva na kaši, hovězí ragů na slanině a pepři, hovezí platek s kasi, hovezi na celeru, hovězímaso na plátky, trhane maso s kasi, hovezi stava, hovězí maso s řapíkatým celerem z nej receptů, hovězí maso bramborovocelerová kaše

Suroviny:
maso hovězí, mrkev, cibule, slanina farmářská, ghee, brusinky zavařené, halali, pepř mletý, koření nové koření mleté, jalovec, bobkový list, cukr, ocet, mouka hladká, sůl, brambory, celer, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu