Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkova PANNA COTTA

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

demi chef demi chef

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 491 kJ /
834 kcal
Bílkoviny13,11 g
Tuky34,35 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy118,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu. Krok 2: Zelatinu nechame nabobtnat vo vode. Krok 3: Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku. Krok 4: Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v chladnicke, kym nestuhne. Krok 5: Vyjmeme z formicky za pomoci noza, pripadne spodnu cast formicky namocime do vriacej vody na par sekund. Krok 6: Servirujeme s bobulovym ovocim, pripadne ovocnym coulis.

Zveřejněno 2. 1. 2009

Poznámka autora demi chef

Asi najjednoduchsi a najznamejsi taliansky dezert, ktory sice zabiije vasu dietu, ale stoji za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkova PANNA COTTA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk4q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkova PANNA COTTA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk4q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Klasika je bez mleka, pouze smetana. Vyhodou peceni v troube je, ze na dno formicek se dava karamel a ten pri peceni ve vodni lazni preda finalnimu vyrobku vynikajici chut. To je prave ta nejklasictejsi panna cotta original z Piemontu. Ovsem tenkrat o zelatine nemeli ani zdani.

Tak toto je nejklasičtější klasika:yes:
A víte, že existuje i způsob bez želatiny:-?
http://www.labuznik.cz/recept/panna-cotta-klasicka...

amatér :D 30. 12. 2012 15:53
jaký cukr se tam má dát močkový nebo kristal ?:-)

vypadá to dobře, ale bohužel mi to nezhoustlo :( nevím co s tím, dělala jsem to podle receptu a přišlo mi to přeslazené, dolévala jsem ještě mléko:-(

Mamička 8. 5. 2012 09:05
Supr:-D

místo mlíka a smetany dávám šlehačku, ale nesmí se vařit, jenom hodně zahřát.Kdo nesežene vanilkový lusk, může přidat vanilkový cukr. V podstatě to chuťově vyjde nastejno. Hmotu vyklopím z formičky, nahoru dám malý kopeček vanilkové zmrzliny a přeliju horkýma jahodama s trochou cukru.Kdo okusil, už nechce jinak...:-*

moc se mi to líbilo a mám na to chuť.:-p:-D:-))

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: samé dobroty :-8:-p:yes:

Tip: Kde sehnat pravou vanilku
Pravé přírodní vanilkové lusky za ceny od 19 Kč naleznete v našem vanilkovém e-shopu (www.Vanilkove-Lusky.cz). Nabízíme odrůdy Bourbon nebo Tahitensis v bio kvalitě.
Poštovné je u nás opravdu pouze poštovné - 39Kč při platbě předem. Expedujeme 2x denne. Zásobujeme jak labužníky, tak restaurace a cukrárny.
Rádi vás u nás uvidíme:)

Moc hezky napsaný postup:yes:

:-*PERFEKTNÍ!!!!!!

Nič nezabije našu diétu, ešte sme s ňou nezačali:-D:-D:-D:-D:-D

taky stojí za vyzkoušení i kvůli perfektnímu popisu:yes:

Tématické fráze:
pana kota recept, recepty pana kota, dezert pana kota, panakota, pana kota, panacota, recept pana kota, panacotta, moučník pana kota, desert pana kota, zakusek pana kota, panacota recept, panakota recept, panacota s malinami recept, panna kota, panacotta recept, vanilková panacota, panakota dezert recept, penna cotta, recept na pana kota

Suroviny:
mléko plnotučné, smetana, cukr, želatina, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu