Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z drůbežích jater

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 244 kJ /
775 kcal
Bílkoviny51,91 g
Tuky56,29 g
Vláknina3,58 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 219 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy14,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět. Krok 3: Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut do doby, než přestanou být krvavá. Krok 4: Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením. Krok 5: Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.

Zveřejněno 8. 6. 2013

Poznámka autora pavelk

Dobře roztíratelná je při pokojové teplotě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z drůbežích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm0D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z drůbežích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm0D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jsem rád, že vám opravdu chutná. Zrovna včera ji manželka udělala a dnešní snídaně nemá chybu.

Tak jsem taky vyzkoušela tuto verzi paštiky a moc nám chutná. Nefotila jsem, protože jsme ji snědli hodně rychle, ale určitě jsem ji nedělala naposledy :-p:yes: Zasloužený bod posílám :-)

Výýýbornééé to bylo:yes::yes::yes:
Dělávám prakticky totéž, akorát s vepřovým sádlem, kterého dávám asi 1/3 množství jater...
Tady se mi zdálo toho másla málo :-O ale rcp jsem dodržel.
Co se zdá bývá sen, a tato paštika s MÁSLEM je skutečně jako sen:yes::yes::yes:
No, s troškou nadsázky říkám: Jinou už dělat nebudu!:-)

No, vypadá to, že na rozdíl od komentáře spagetka: nemá tento rcp chybu;-)
Zítra vyzkouším...

Dobrý den, nikdy jsem ještě nevkládala komentář k žádnému jídlu, ale dnes prostě musím. Paštika je dokonalá. Netušila jsem, jak je to jednoduché. Bodík udělen.:yes:

Pavle a Tome, ochutnal jsem již pár paštik od kamarádů a kamarádek a téměř vždy chutnaly , každé trochu jinak ale vždy byly lepší než kupované i když nemohu zapomenour na játrový salám a játrovky(/takové malé bílé buřtíky se sádýlkem)vyráběné a prodávané cca před 25 lety. Ale pochvala dvou chlapů mne taky nadchla a já to vyzkouším jako vy. zatím +bodík 4 .

Tom Beyk: Tome, pokud tomu je tak, jak popisuješ, jsem velice poctěn. I nám už nezbylo a tak zítra se jede opět nakupovat, ale pro změnu přidám místo tymiánu muškátový oříšek a dám vědět, jak jsem dopadl. A abych nebyl skoupý, i já ti dávám palec nahoru. :yes:

Jááá to tušil, jááá to tušil ale nikdy bych nevěřil, že může bejt paštika takhle dobrá:-p:-*:-p.
Ani nevadilo, že játra byla mražená a že sem přijechala až z Brazílie. Jen jsem je po vyjmutí z mléka omatlal ve škrobové moučce aby se při smažení nerozpadla. Kdybych mohl znovu bodovat přidal bych ještě bodů pět;-):yes::yes::yes:. První nádobku jsme snědli s kmínovým chlebem hned, ještě nestačila úplně vystydnout.
Ode dneška paštiky s Éčkama nekupuju:-//:-!

ja delam jenom z mraženych a je paštika vyborna:-p7

Diky, tak radsi koupim chlazene, zatim jsem delala pastiky jen z veproveho, takze se v om neorientuju. Kazdopadne, u nas to rozhodne vzdycky je o rychle spotrebe, nevydrzi do tri dnu ;-)

kokronilla: sice bys to mohla zkusit i z rozmražených, ale jen na rychlou spotřebu a chuťově to asi fakt nebude ono, ty mražený obsahujou obvykle moc vody, musela bys mít záruku svých kvalitních mražených jater

kokronilla:V receptu je zdůrazněno " chlazená " proto že z rozmrazených to není ono, ale lze to.

To vypada velmi zajimave, jen mne docela zarazilo to maslo, co mam recepty na pastiku, vsude je uvedeno sadlo- inu Morava. Tohle urcite vyzkousim, jen nevim, jestli muzu pouzit i mrazena jatra, ktera rozmrazim? P oradi mi nekdo?

Paštiku dělám z bůčku a kousku vepř. jater. Tohle se mi zdá velmi zajímavé a asi to bude i dobré.:-p:yes::yes::yes: Musím vyzkouěet.:-!

Tématické fráze:
pastika z drubežích jater, drubezi pastika, domácí paštika z drůbežích jater, paštika z drůbežích jater recept, drůbeží paštika recept, drůbeží paštika - recept, paštika s drůbežích jater, paštika z drůbežích jater recepty, drubezi pastika recepty, recept na drůbeží paštiku, drubeží jatra paštika, drubezi pastika z jater, recept na pastiku z drubezich jater, pomazánka z drubežích jater, drůbežípastika, paštika z jater, drubeží paštika top recepty, drubeží paštiky, recepty drůbež.játra paštika, -domaci paštika recept

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, máslo, tymián sušený, česnek, sůl, pepř mletý, játra

Přidat fotografie receptu