Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika z kachních jater

Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou konzistenci a hlavně skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 882 kJ /
928 kcal
Bílkoviny106,20 g
Tuky16,77 g
Vláknina8,83 g
Cholesterol 2,60 g
Sodík 409 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy33,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek. Krok 2: Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špetkami hotového paštikového koření (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit. Krok 3: Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 4: Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme. Krok 5: Hotovou fáš přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout minimálně přes noc v lednici.

TIP: Recept na domácí paštiku. Čím ji okořenit a dochutit

Zveřejněno 8. 6. 2013

Poznámka autorky be.amenity

Recept je inspirovaný z TV. Zdá se to složité, ale zvládla jsem to i já :-) Tak to zvládnete i vy a je to mňam :-)

BTW, do rána byla půlka z jedné té misky pryč, manžel nevydržel čekat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika z kachních jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/popr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika z kachních jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/popr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Paštiku bych si dala s chutí a moc se mi líbí ty formy :yes::yes:

spagetka: Prubni, stojí to za to! ;-)
No, my jsme v těchto formách dostali nějaké paštiky od tchýně na Silvestra a tak jsem si je ponechala pro takovéto příležitosti :-8 ale dvě nestačily :-p

Já mám tu samou formu, koupila jsem v ní v Albertu vynikající paštiku a formu si nechala. Ještě jsem v ní nic nedělala, tak prubnu, tohle se mi líbí :-p:yes:
Mám teda jen tu podlouhlou, ty máš i v podobě listu, ta je taky hezká:yes:

Tématické fráze:
paštika z kachních jater, kachní paštika, kachní paštika z jater, paštika z kachních jater recept, domácí paštika z husích jater, domácí paštika pohlreich, kachni paštika pohlreich, kachní pastika recept, paštika z husích jater pohlreich, paštika z kachních jater pohlreich, kachni jatra paštika, domácí husí paštika, paštika z husích jater recept, paštika z husích jater, jak se dělá kachní paštika, recept na kachni pastiku, paštika s kachních jater, domácí paštika z jater, husí paštika pohlreich, kachní jatrová paštika

Suroviny:
játra kachní, cibule, česnek, víno portské, máslo, mandle sekané, kapary, brusinky, petrželka zelená, koření paštikové

Přidat fotografie receptu