Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková tlačenka

Domácí výrobky studené kuchyně si vždy najdou své příznivce pro jejich jedinečnou chuť a složení. Vytvoříme z nich báječné obložené mísy pro každou příležitost.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 409 kJ /
4 400 kcal
Bílkoviny212,38 g
Tuky349,07 g
Vláknina11,57 g
Cholesterol 2,01 g
Sodík 12,09 g
Sůl28,81 g
Sacharidy98,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostičky a uvaříme vajíčka natvrdo. Když vystydnou, nakrájíme je také na kousky (větší). Krok 2: Všechny ingredience v míse řádně promícháme, nandáme do sáčku na tlačenku a pevně zavážeme. Krok 3: Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme připravenou tlačenku, aby byla potopena, ztlumíme sporák na minimum a pozvolna vaříme 2 hodiny. Krok 4: Necháme vychladnout a přes noc dáme do lednice. Pak odstraníme obal a tlačenku nakrájíme.

TIP: Nejlepší recepty ze studené kuchyně

Zveřejněno 2. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Je to náš asi 20 let starý rodinný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB0N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB0N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

je chutově moc dobrá akorát se rozpadá poradíte něco co by jí stmelilo

Je to hnus pro bezdomovce, protože ty jediní mají právo o tom říci, že je to jedlé. Je to chuťově hodně nepovedená sekaná. Pro všechny co to ještě neprubli - nedělejte to.:-((

saimik: Že to nechutná Vám,neznamená že to nechutná ostatním,také jsem dělala a všem chutnalo,Každý ať si vyzkouší

:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O

Tak jsem vyzkoušel bůčkovou tlačenku a už vím,že takhle ji dělat nebudu......s tlačenkou to nemá nic společného

Ted koukam na podobne recepty a tenhle take vypada moc jedle, zase je jiny.:yes::-p:-p.To nebudu vedet co driv....a planovana dieta je v haji :-//. +8 :-K:-K

:-p:yes:

JitkoB, s tou uříznutou lahví, to je dost dobrá vychytávka, to musím vyzkoušet;-)

U nás dělá obvykle manžel, nedáváme hořčici, grilovací koření ani cibuli, vejce dáváme syrová. Napěchujeme do zmrazovacích pytlíků, uzavřeme a vaříme v umělohmotné láhvi od octa, kde je uříznutý vršek(už je mám několik let) a vaříme 1,5 hodiny. Nejlépe chutná s pečivem, okurkou nebo čalamádou. Recept máme 10 let, manžel ho přinesl od kolegyně z práce. Je velmi oblíbená na oslavy nebo silvestra. ;-)

Tento recept znám ,jen ho mám vystřižený z časopisu staršího data"Tina nebo Katka to už si nepamatuji.Bůček na malé kostičky1x1cm je to opravdu lepší a vajíčka dávám syrová jako pojidlo, nedávám cibuli,česnek a hořčici.Napěchuji úzké sáčky na tlačenku.:yes:Jinak u nás velmi oblíbené,;-)

To víš,že se ozvu,chtěla jsem už dnes,ale nakonec se mě nechtělo ven.:-p:-p

Levíku, ty jsi ale ranní ptáče;-) Já jsem to trošku dopsala a vajíčka krájíme až schladnou na větší kousky. Jestli jí uděláš, tak písni, jak se povedla.:-)

Bibinka moc mě zaujala:-O tvoje tlačenka,ty vajíčka nakrájíme na kostičky,nebo rozmačkáme?Hned koupím bůček a vyzkouším.:yes:

Jiřko, super výkon!:yes:

Včera jsem ji udělala,synovi chutnala,ale já tam příště nebudu dávat hořčici,jinak výborná:-*:yes:,dávám foto

Jani, určitě by to šlo, proč by ne;-), ale počítej s tím, že tlačenka bude taky trochu tučnější. Ona ale každá tlačenka má v sobě libové i tučné kousky, tak klíďo. Pak dej vědět, jak Vám chutnalo:-p:-D

Já bych z té fotky vůbec nevěřila, že to není jen masová tlačenka, vypadá úplně, jako pouze vepřová!:-O Tlačenku děláme každý rok, ale tuhle určitě vyzkouším;-) V mrařáku mám trochu tučnější bůček a nějak nejde na odbyt, co myslíš, Bibi, šlo by to? Zatím ukládám.:yes:

To je recept za 1* SUPER. Už je v tiku.

HankoPu, máš krásné fotičky a já jsem ráda, že tu není recept tak opuštěnej, hned to vypadá pěkně. Díky, že jsi tláču vyzkoušela.;-):yes:

Tlačenku jsen včera vyzkoušela, zatím jsem ještě žádnou nedělala tak jsem čekala jak to dopadne. Dovolila jsem si přidat nějaké fotky, příště bych tam asi dala míň vegety, ale jinak je docela dobrá doporučuji ;-)

:-p;-)

bibinka, nevadí, že tam nie je fotka, veď ju tam niekto vloží:yes: Nie som na bravčové, ale recept sa mi páči, dávam do obľúbených:-D:-D Možno opäť urobím manželovi radosť:yes:

Hanny, moc děkuji za upozornění:-!:-)

Bibinko, v původním receptu jsou lžíce. To jsi špatně opsala. Lžičky asi stačit nebudou. :-S

Jiřinko, jak budu postupně vařit jídla z mojich receptů, dodám fotky všude:-), teda pokusím se. Jinak bych musela všechny recepty dávat až....no kdo ví kdy:-?:-))

Už jsem si to vytiskla,je to zajímavý recept:-O,chtělo by to fotečku :-!:-!:-p

Tématické fráze:
tlacenka recept, domácí tlačenka recept, domácí tlačenka recept video, recept na tlačenku, tlacenka, recept tlacenka, tlačenka recepty, domácí tlačenka video, kuřecí tlačenka, vepřová tlačenka recept, vepřová tlačenka, recepty tlacenka, recepty na tlačenku, drůbeží tlačenka, recept na domácí tlačenku, domácí tlačenka, recept na buckovou tlacenku, sacky na tlacenku, drůbeží tlačenka recept, masová tlačenka

Suroviny:
bůček, vejce, mouka hladká, strouhanka, vegeta, koření grilovací, česnek, cibule, hořčice plnotučná, sůl

Přidat fotografie receptu