Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lev123 lev123

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 361 kJ /
564 kcal
Bílkoviny31,20 g
Tuky17,24 g
Vláknina36,19 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 754 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy55,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl, majoránku, pepř a necháme vařit, dokud brambory a zelenina nezměknou. Krok 2: Poté stáhneme vařič, přidáme rozkvedlané vejce, prolisované česneky a nadrobno nasekaný libeček. Pozvolna chvilku vaříme, dokud se neuvaří vejce, pak přidáme petrželku nebo pažitku. Krok 3: Naposledy ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme kořením, solí, masoxem.

Zveřejněno 9. 6. 2013

Poznámka autorky lev123

- když se mi zdá polévka málo hustá přidávám i k bramborám hrst krupice

------------------------------------------

- může se podávat s opečeným chlebem

- nebo se dá dát do polévky kousek sýra

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2x9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2x9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Mě by chutnalo:-p:yes::yes:

salám jsem dala , protože jsme neměli nic jiného, není to špatné :-) chytlo to takovou uzenou chut i dobře to vonělo, do druhýho dne byla snězená :-) zeleninu jsem dřív taky smažila na sádle, ale pak jsem přešla na máslo, už jsi nemůžu vzpomenout ani proč, jestli jsem někde o tom četla :-? no nevím... :-)

Taky bych ten salám nedávala, ale tu krupici ano.Taky bych zeleninu neosmahla na másle, ale na sádle nebo na oleji.:yes:

ten salám bych tam mít ani nemusela, jinak, proč ne;-):-):-?:yes:

Tématické fráze:
francouzská česnekačka, česnekačka s párkem, recept na chřipku, česnekacka, oukrop proti proti chřipce, polévka při nachlazení, zeleninová polévka nachlazení, top recepty česnekačka, dietní česnekačka, nachlazeni a krupice, zeleninová polévka při nachlazení, rychla česnekacka), chřipkový recept, recept nachlazení, babicovy dobroty recept 9.6.2013

Suroviny:
salám vysočina, mrkev, petržel, celer, cibule, libeček, petrželka, máslo, vejce, brambory, česnek český, kmín celý, sůl, majoránka, pepř, masox hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu