Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s nádivkou a brambory se špenátem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 671 kJ /
4 702 kcal
Bílkoviny147,48 g
Tuky264,44 g
Vláknina55,50 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 6,78 g
Sůl16,57 g
Sacharidy350,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme nádivkou, kůži na břišní části spojíme špejlí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pečeme při 180°C 1-1,5 hodiny dozlatova. Během pečení přeléváme šťávou. Krok 2: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme natvrdo uvařená vejce, žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, špenát, česnekovou pastu, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Nádivkou plníme králíka, zbytek vkládáme do vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek, ve kterých nádivku pečeme při 180°C cca 20 minut. Krok 3: Uvařené rané brambory opečeme na másle. Přidáme špenát, který jsme lehce podusili na olivovém oleji s česnekem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Zveřejněno 10. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s nádivkou a brambory se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s nádivkou a brambory se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYA9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Já bych si určitě pochutnala:-*:-p:yes:

evosheek: pochopitelne je to horcice a pravidlo, promin.

Kdyz pripravuji kralici nebo kureci maso na hortici, vzdy pridavam vino bile. Je to takove kulinarske previdlo. Ale proc ne, staci vyzkouset.

:-p:yes:

Ivo, pěkné a zajisté dobré-bezva kombinace, kterou bych si dala líbit. Máš 4.bod:yes:

moc hezké;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
nádivka do králíka, králík s nádivkou, nádivka na králika, králík v nádivce, nádivka ke králikovi, králík nádivka, nádivka z králíka, králík z nádivkou, pečený králík s nádivkou, recept králík s nádivkou, nadivka kralik, recept na nádivku do králíka, vařené brambory se špenátem, králik na česneku se špenátem, nádivka ke králíku, nadivka z brambor, jak upéct králíka s nádivkou, kralik a nadivka, recept na králíka s nadivkou, recepty králík s nádivkou

Suroviny:
králík, špek, cibule, česnek, hořčice plnotučná, víno červené, pepř, sůl, rohlík, maso uzené, vývar masový, vejce, máslo, pasta česneková, cibulka jarní, bylinky, špenát, ořech muškátový, pepř, sůl, brambory rané, špenát čerstvý, máslo, pepř, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu