Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s houbami a s tvarůžky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Náročný

Doba přípravy 285 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 240 min

285 min (45 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 430 kJ /
1 059 kcal
Bílkoviny138,45 g
Tuky51,49 g
Vláknina1,28 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,60 g
Sacharidy10,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Krok 2: Maso jsem protkla špekem, převázala provázkem a opekla ze všech stran na pánvi. Takto upravené maso jsem přendala do pomalého hrnce. Krok 3: Zbylý kousek špeku jsem nakrájela na kostičky, rovněž tak cibulku, česnek a řapíkatý celer. Vše jsem dala do pánve a orestovala. Krok 4: Přidala jsem část vývaru, houby, koření a tvarůžky nakrájené na kousky a nechala 5 minut povařit. Krok 5: Ve zbylém, studeném vývaru jsem rozmíchala 1 PL hladké mouky a přidala k omáčce a důkladně metličkou promíchala. Krok 6: Vše jsem přelila do pomalého hrnce k masu a nechala pomalit 4 hodiny na vyšší stupeň. Krok 7: Po dvou hodinách jsem maso obrátila. Maso bylo báječně křehké a omáčka skrývala jisté tvarůžkové tajemství. Podávala jsem s kuskusem.

Zveřejněno 11. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s houbami a s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgmz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s houbami a s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgmz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Tak tohle mi uniklo a vypadá to:-p:-p:-p báječně:yes:

Nádhera, syrečky jsou u nás jako doma:-K a krásná fotka:yes::yes::yes:

magdalenka: děkuji za bodík:-K:-K a rovněž děkuji všem ostatním, kteří si recept alespoň přečetli a zkuste alespoň kousek tvarůžku třeba do zelňačky nebo do něčeho chuťově bohatého. Díky:-*

rozmarynaH: Ja som sa k syrečkom dopracovala tiež až dávno po vydaji, pretože až potom mi ich manžel dal ochutnať. Odvtedy ich mám rada len tak, aj nakladané, alebo vysmažené. Tvoja netradičná kombinácia surovín v recepte mi príde veľmi zaujímavá.:yes:

maris: já jím tvarůžky asi tak rok. Vždycky jsem si myslela, že je to něco mimořádně odporného:-D:-D Jednou jsem je z čisté rozmařilosti koupila a ejhle, oni nebyly smaradlavé a chuť měly naprosto delikátní. Od té doby je kupuji pravidelně a konzumujeme je na studeno a občas i na vaření. Jsou báječné:-p:-p
Díky za bodík:-K:-K

U nás jíme tvarůžky jen na studeno, ale tohle stojí za vyzkoušení:-p:-):yes:+

Suslajda díky:-K:-K, Senky dík:-K:-K

1974andrea: Po tvarůžkách tam není žádná čichová stopa a chuťová jen jako po kvalitním sýru (můžeš nahradit třeba gruyerem, ten mám také ráda), ale opravdu není dominantní. Děkuji za komentář:-K:-K

Marci, u nás teda tvargle moc nejedou, ale tady by mi asi nevadily. Máš to moc hezké:yes:

Tak to nemůže být vůbec špatné tvarůžky mám moc ráda stojí za vyzkoušení:yes::yes:+10

Hmm... to nemusí být špatné:yes::yes:

dzungila: díky:-K:-K

Moc se mi líbí tahle netradiční kombinace.:-O:-p Ukládám a boduju.:yes:

Colombo65: díky;-);-)

Krása;-);-);-)

Tématické fráze:
hovězí na houbách, hovězí na houbách a tvarůžky, recept hovezi na houbach, recept na hovězí na houbách, zmrazene tvaruzky, omáčka z tvarůžků, recept - hovězí na houbach, hovezi maso a tvaruzky, vysmažené tvarůžky, hovezí roštěna s tvarůžky, hovězí s tvarůžkama, recepty z tvarůžků a hovězího masa

Suroviny:
maso hovězí, špek, houby, sýr tvarůžky kulaté, celer řapíkatý, cibulka, česnek, sůl, pepř, kmín celý, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu