Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím a zakysanou smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BarboraR

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 305 kJ /
3 658 kcal
Bílkoviny119,24 g
Tuky55,09 g
Vláknina62,60 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 3,60 g
Sůl8,67 g
Sacharidy641,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Poté, co vyplavou, je asi 10 minut povaříme. Krok 2: Mezitím si na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zelí (pokud nemáte rádi kyselé, propláchněte vodou) a lehce opražíme. Krok 3: Poté do pánve nasypeme halušky, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krok 4: Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 11. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq4k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq4k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

prosciuto 8. 4. 2015 08:01
tejaja:
Reagujem na Vašu poznámočku:
Precestoval som časť Slovenska od Tatier až po Trnavu a zastavoval som sa vo viacerých reštauráciach-salašoch. Chcel som vedieť, ako je to s vajcom v ceste na zemiakové halušky. Za predpokladu, že kuchári sú profesionáli, všetci potvrdili, ze do cesta ide vajce a oni ho tam dávajú.
Takže Vy robíte cesto bez vajca,
profesionáli s vajcom,
väčšina domácností tiež s vajcom.

Dnes som varila halušky s kyslou kapustou a tak ma napadlo, že je tu tento recept. Bolo mi jasné, že dať smotanu do halušiek nie je klasika, tak som oddelila iba časť a do nej dala aj smotanu. Nie je to, bohužiaľ, ono. Chutilo mi to ako segedínsky guláš premiešaný s haluškami. Neboli to proste halušky s kyslou kapustou.
Klasicky som dala aj údenú slaninu, ona na halušky jednoducho patrí :-)
A ešte jedna poznámočka, do cesta na halušky sa nedávajú vajíčka.
Zjesť sa to dalo, rozdelili sme si s manželom na polovicu, ale dorazili sme to poctivou klasikou :-D;-)

Tématické fráze:
halušky se zelím, dunajské vlny se zakysanou smetanou, hakusky, halusky se zelim recept, domaci halusky se zakysanou smetanou, halušky 1,5 kg, zeli a zakysaná smetana, zakysana smetana se zelim, smetanové halušky, hakusky recept, bramborove halusky se smetanou, hakusky recept s zakysanou smetanou, polévka se zelím kyselym a smetanou, kyselé zelí se se zakysanou smetanou, halušky s uzeným se zakysanou smetanou, strapačky se zakysanou smetanou, zelí se zakysanou zakysanou smetanou, zelí se zakysanou zakysanou smetanou, zelí se zakysanou smetanou, halusky s listovym špenátem a zakysanou smetanou

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, sůl, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, sůl, pepř, kmín celý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu