Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové jahodové řezy

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 940 kJ /
3 810 kcal
Bílkoviny110,33 g
Tuky159,20 g
Vláknina61,06 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 682 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy454,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty nastrouháme na jemném struhadle, ihned zakápneme limetkovou a pomerančovou šťávou. Krok 2: Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, skořicí, cukrem a oříšky, pokud je dáváme. Krok 3: Vejce rozšleháme v jiné misce, přidáme smetanu a směs vlijeme do batátů, přidáme směsici mouky a velmi pečlivě promícháme. Krok 4: Dáme na pekáč vyložený papírem na pečení (nebo jen vymazaný a vysypaný moukou). Krok 5: Na těsto poklademe jahody nakrájené na plátky(lze i jiné ovoce) Krok 6: Vyhřejeme troubu na 200°C, vložíme pekáč a snížíme na 180°C. Pečeme asi 40 minut. Vždy ale dodržujeme vlastnosti své trouby, každá peče jinak!

Zveřejněno 12. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKEq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKEq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jitkas: Čo ti bráni v registrácii? Nikto sa nedozvie tvoje pravé menom, ani nič o tebe, len to, čo sama zverejníš. Takto dávaš priestor všelijakým individuám, ktoré sa sem chodia baviť a to často nechutným spôsobom.

Jitkas: Nám třem to bylo jasné ;-) Víme, že se vyjadřuješ kultivovaně :-K

maris, magdalenka, zizala: Kdekoli najdete neco vulgarne napsaneho, urcite to nepisi ja. Maximalne delam preklepy (to, kdyz nemam na nose bryle), obcas zapomenu nejakou tu carku (interpukce) a snad obsas i nejake to y-i se vloudi. Je mi lito, ovsem po 40 letech v cizine, to lepe nejde (tedy krom tech bryli, to uznavam). Klidne mazte, cokoli nekdo podepise mym jmenem a zni to hulvatsky. Co se tyce batatu, obsahuji nejenom sacharozu, fruktozu a glukozu (proto jsou sladke), ale i skroby, tez mene vody proti obyc. bramborum, takze kaloricka bomba, to pro spagetku. V Italii se pestuji na Benatsku a v Abruzzi a "nas" diabetik je ma zarazeny v nedoporucenych potravinach, tedy krom syrovych, ty muze. Syrove nic moc, ale daji se jist. V salatu je ani nepoznate. Carpaccio, kdyz je dobre ochucene, je tez pozivatelne.

Týý jo. Na ty batáty se denně dívám v Alberu a nevím, jak je použít, jaké to je. Dá se to použít i jako příloha?? Jakou mají chuť? Mohla bych si to asi najít:-8, ale vím, že ty mi to napíšeš:-D:yes::yes:

spagetka: :-O:-// Naprosto nechápu, proč zbytečně diskutuješ s někým, kdo má slovník z 5. cenové, místo toho, abys jako moderátorka zasáhla a ty kecy smazala :-!

Jitkas: myslím, že ta " naše " Jitkas sem dávala naposledy komentář v 15.24 a ty další jsou od někoho, kdo se za ni vydává. Toto absolutně není její styl vyjadřování.

spagetka:ale tá pôvodná jitkas mala jednoznačne kultivovanejší prejav ako táto, čo reaguje napr. o 17:06:13 alebo aj inde...

Jitkas: Obyčejný brambory předělávaj škrob na cukr, tudíž, batáty jsou lepší a snažte se mít lepší slovní zásobu ano, díky za všechny kuchaře

Jitkas: souhlas, neb jako neregi si můžeš dát jaký chceš nick, tak se zaregistruj a je to, dyk to nic nestojí ;-);-):yes::yes:

Jitkas: a to je ten problém, že ak nie si registrovaná, úplne hocikto sa na teba môže hrať...nikdy neviem, či jednám stále s tou istou, pôvodnou Jitkou - s.

spagetka: To, co dela bataty dulezite v boji s cukrovkou je jejich slupka a vrstva okamzite pod ni. Ovsem za predpokladu, ze je pouzijes syrove, nebot tepelnou upravou ona latka (jmenuje se Cajapo) a jeji ucinky, budou zniceny. Diabetici by meli jist bataty syrove. To znamena poradne vydrhnout (slupku) a tence nakrajet (nejlepe sktabkou na zeleninu) na platky (vcetne slupky) a bud pridat do salatu anebo udelat carpaccio. Cetla jsem, ze pripravuji kapsule s vytazkem slupky batatu, ovsem jak jsou daleko, nevim. Jinak bataty jako takovae, jsou mnohem vice kaloricke nez obyc. brambory.

S batáty-dobrý ale ty jahody bych raději použila čerstvé nahoru na moučník, upečené nic moc.

petram: Díky, je výborný:yes: a pro tebe jednu důležitou info - na webu jsem našla i koláč bez lepku, vajec, pošlu ti v SZ odkaz;-)

Krása :-) Na batáty už se dlouho chystám, máš výborný nápad použít je při pečení. :yes:

Tématické fráze:
moučníky z batátů, batatove knedliky, jahodové řezy top recepty, batátové recepty, bataty s pomerančovou štávou recept, jíst syrové batáty, syrové batáty recepty, arašídy pernik recepty, jahodov rezy

Suroviny:
batáty, mouka špaldová hrubá, limetka, pomeranče, arašídy, prášek do perníku, vejce, smetana ke šlehání, cukr moučkový, skořice, sůl, jahody

Přidat fotografie receptu