Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní salát (jak jsem ho dělal včera)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanes24

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 692 kJ /
404 kcal
Bílkoviny12,26 g
Tuky27,71 g
Vláknina9,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pampelišku namočíme na 30 minut do vody, aby se vyplavily hořčiny a vodu vylijeme, nakrájíme na menší kousky (estéti a citlivky natrhají), nakrájíme cibuli, rajčata, papriku, žampiony a houževnatce, přidáme semínka zalijeme nálevem z vody octa, soli, pepře a stévie a necháme asi dvě hodiny odležet, aby semínka nabobtnala. Krok 2: Přidáme bílý jogurt a necháme vychladit. Pojídáme celý den ba i noc. Kdo má velký hlad vezme si krajíc chleba. Nemám foťák a mobil mám pro blbce bez foťáku, takže nemohu fotem sloužit.

Zveřejněno 20. 6. 2013

Poznámka autora hanes24

Jestli máte umeocet, tak místo octa a soli ho tam vražte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní salát (jak jsem ho dělal včera)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKJm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní salát (jak jsem ho dělal včera)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKJm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka:žampiony jenom syrové, nakrájené, šiitake sušené namočím na 2 hodiny a 20 minut povařím. Včera jsem ho dělal zase a přidal jsem taky pórek.Udělal jsem hodně, takže jsem ho před chvílí posvačil s chlebem a ten si v tom namáčím, taky je dobrá topinka na sucho.:-))

Prosím, šii take používaš sušené? Šampiňóny len pokrájané a surové?

Už jsem Vám jednou odpověděl, ale neuložilo se to, tak znova: houževnatec jedlý, vietnamci jí říkají voňavá houba, japonci šii take. Je to dobrá konzumní houba s léčivými účinky je běžne k dostání i v supermaketech. Když tam nebude nic se neděje. Umeocet je vedlejší produkt při zpracování japonských švestiček umeboshi, dodává pokrmům slanou a kyselou chuť. Běžně se dostane tam, kde prodávají produkty Country life. Stojí 3 deci kolem 30,- Kč. Protože se přidává pár kapek, vydrží dlouho, ale múžete použít jakýkoli jiný ocet.

Tedy to je masakr:yes:to je nějaká pročišťovací specialitka:-))já to snad vyzkouším. Zapadlo to jen proto, že nemáte fotku, jinak byste jistě obdržel spoustu komentářů. Co jsou to houževnatce? Ani šitake mi nic neříká..? Umeocet:-?, to jsem tedy mimoň buď já, nebo vy:-)):-?myslím to v dobrém:-K

Tématické fráze:
umeocet recepty, houba šitake recepty, houby šitake recepty, co je umeocet, houževnatec jedlý recept, houževnatec jedlý recepty, letni salaty, umeboshi recept, letní salát, houba sitake, umeocet účinky, umiocet a recepty, recepty sitake, nejlepší letní salát, salát z šitake, houby šitake, šii-take recepty, letni salat se zampiony, umeocet diskuze, šii také recept

Suroviny:
listy pampelišek, rajče, paprika, žampióny, shiitake sušené, cibule, semínka slunečnicová, semínka dýňová, sůl, pepř, omáčka sojová, omáčka worcesterová, ocet, stevie, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu