Hovězí grill-burger
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným plátkem uzené slaniny a spoustou zeleniny.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 676 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 23,15 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 581 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně dobře prohněteme a uložíme do chladu.
Krok 2: Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pikantní okurky a rajčata nakrájíme na plátky, ledový salát na nudličky.
Krok 3: Dobře rozpálíme gril. Z mletého masa vytvoříme 6 pevných masových placek vysokých 2 cm, můžeme si pomoci kovovou formičkou.
Krok 4: Masové placky položíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z každé strany cca 5 minut.
Krok 5: Na každou porci masa položíme plátek sýru.
Krok 6: V tuto dobu opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny.
Krok 7: Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany nasucho na grilu.
Krok 8: Spodní část bulky potřeme dijonskou majonézou a bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, tenkými plátky pikantních okurek a nudličkami nakrájeného ledového salátu.
Krok 9: Na připravenou bulku se zeleninou přendáme z grilu roztaveným sýrem ozdobené maso. Poklademe ho tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, z vnitřní strany potřenou hustým, dobrým kečupem.
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí grill-burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKov
Moje poznámka
Hovězí grill-burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKov
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 minutou
Plněné ořechy
Handour před 12 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 36 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 45 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 50 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
burger,
burger recept,
recept burger,
burger na grilu,
maso na burgery recept,
burger na gril,
burger na grilu recept,
burger recepty,
jak udělat burger,
burger z hovězího masa,
burger na gril recept,
maso na burgery recepty,
hovězí burgr,
hovězí na grilu,
recept na burger,
hovězí hamburger podle pohlreicha,
burger z hoveziho,
burgery recepty,
recepty na burger,
jaké hovězí maso na burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
nať petrželová,
koriandr čerstvý,
slanina uzená,
sůl mořská,
pepř čtyř barev,
cibule bílá,
okurka čerstvá,
rajče,
majonéza,
kečup sladký,
sýr chedar,
salát ledový,
špek,
bulka
Komentáře (9)