Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí grill-burger

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným plátkem uzené slaniny a spoustou zeleniny.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 676 kJ /
879 kcal
Bílkoviny154,70 g
Tuky23,15 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně dobře prohněteme a uložíme do chladu. Krok 2: Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pikantní okurky a rajčata nakrájíme na plátky, ledový salát na nudličky. Krok 3: Dobře rozpálíme gril. Z mletého masa vytvoříme 6 pevných masových placek vysokých 2 cm, můžeme si pomoci kovovou formičkou. Krok 4: Masové placky položíme na špekem potřený rošt rozpáleného grilu a velmi zprudka opečeme z každé strany cca 5 minut. Krok 5: Na každou porci masa položíme plátek sýru. Krok 6: V tuto dobu opečeme dokřupava i plátky uzené slaniny. Krok 7: Rozříznuté burgerové bulky opečeme z vnitřní strany nasucho na grilu. Krok 8: Spodní část bulky potřeme dijonskou majonézou a bohatě posypeme nasekanou bílou cibulí, tenkými plátky pikantních okurek a nudličkami nakrájeného ledového salátu. Krok 9: Na připravenou bulku se zeleninou přendáme z grilu roztaveným sýrem ozdobené maso. Poklademe ho tenkými plátky rajčete, plátkem opečené křupavé slaniny a přiklopíme horní části bulky, z vnitřní strany potřenou hustým, dobrým kečupem.

Zveřejněno 25. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí grill-burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKov

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí grill-burger

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKov

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ahojte, zkoušeli jste někdo již předpřipravené hovězí mleté maso na burgry z obchodu? V sobotu grilujeme a uvažuji, že bych koupila tyto z albert letáku :-?
page=16#previewhttp://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supe...

Juj:-p:yes::-K

Jen se zakousnout..:-p:-p:yes::yes:

Colombo ty jsi fakt dábel,opět nekutečná mňamka...venku se nedá grilovat a já bych potřebovala nakrmit řemeslníky,to by byla bomba...mám doma sice gril s mramorovou plotýnkou,ale ten neumí,nemá dobrý ohřev,chjo...nerada bych jim ublížila:-))holt průjem je konec práce.-))

Provokuješ:-D - až přestane pršet, taky budeme grilovat:-D:yes:

Pavla Čiperná 25. 6. 2013 10:24
To vypadá opravdu úžasně!!! :-O:yes:

Colombo65: děkuju :yes::yes::yes:

spagetka:
... rozehřát gril na MAX. potřít mřížku nebo plotýnku špekem a položit maso, jakmile se zatáhne a opeče tak se "samo" pustí ;-)

Oto, to bych zkusila na tom mém kompaktním domácím grilu. Myslíš že mám to mleté maso dát rovnou na plotýnku nebo dát do alobalu?:-p:yes:

Tématické fráze:
burger, burger recept, recept burger, burger na grilu, maso na burgery recept, burger na gril, burger na grilu recept, burger recepty, jak udělat burger, burger z hovězího masa, burger na gril recept, maso na burgery recepty, hovězí burgr, hovězí na grilu, recept na burger, hovězí hamburger podle pohlreicha, burger z hoveziho, burgery recepty, recepty na burger, jaké hovězí maso na burger

Suroviny:
maso hovězí mleté, nať petrželová, koriandr čerstvý, slanina uzená, sůl mořská, pepř čtyř barev, cibule bílá, okurka čerstvá, rajče, majonéza, kečup sladký, sýr chedar, salát ledový, špek, bulka

Přidat fotografie receptu