Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí (skoro) perkelt s noky

Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce pikantní chutí, budou žadonit o přídavek.

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 175 kJ /
4 822 kcal
Bílkoviny248,29 g
Tuky244,38 g
Vláknina25,32 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 3,49 g
Sůl8,27 g
Sacharidy397,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké pánvi na lžíci sádla osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nahrubo nakrájené cibule a restujeme dozlatova. Cibule by neměla být tmavá, jako je např. na guláš. Krok 2: Maso nakrájíme na velikost malíčku (u ruky), osolíme a posypeme nahrubo podrceným pepřem. Krok 3: Vhodíme do pánve a restujeme, dokud maso nezbělá. Krok 4: Odstavíme z ohně, vsypeme papriku tu i onu, promícháme. Přidáme nahrubo nakrájená rajčata a papriky, gelový bujon (pokud nemáme domácí vývar) a vrátíme zpět na oheň. Krátce promícháme a zalijeme vodou (vývarem). Krok 5: Za mírného probublávání dusíme cca 15 minut. Krok 6: Kysanou smetanu vyklopíme do misky, přidáme mouku a z pánve 3 lžíce šťávy. Řádně rozkvedláme a vlijeme do pánve. Necháme provařit dalších 10 minut. Krok 7: Vyladíme chutě např. solí. Krok 8: Omáčka by neměla být příliš hustá. Tahle konzistencí připomínala hustější polévku. Ideální přílohou jsou noky. Krok 9: Postup nokový: Z ingrediencí propracujeme polotuhé těsto a přes haluškovač vytlačujeme do vřící, osolené vody, do které přidáme trochu oleje nebo můžeme nočky vykrajovat lžičkou. Noky vaříme cca 5 - 7 minut, poté přemístíme do sítka a ihned propláchneme studenou vodou.

Zveřejněno 26. 6. 2013

Poznámka autorky rebeka

Recept jsem hledala, stejný nenašla. Vím, že perkeltů je moooc... tohle je moje verze. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí (skoro) perkelt s noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p8G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí (skoro) perkelt s noky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1p8G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Chutilo nam

Je to výborný recept, moc jsme si pochutnali, už jsem dělala několikrát, baštíme s noky nebo i s těstovinami. Manželovi, který nemusí ani jedno, k tomu opékám brambory! Moc díky, budu dělat opět o víkendu! :yes:

Bago::yes:

Dajda:Kuřecí perkelt a kuře na paprice jsou dvě-i když podobná jídla!Do Perkeltu se nedává smetana.Ta se dává do paprikáše(kuře na paprice)!Tak to nezaměňujte-prosím.:-(

Bago: <3<3Presne tak. Perkelt sa od paprikášu líši akurát tou smotanou. Perkelt je bez nej.

Kdysi jsem nadšeně sledovala TV paprika a naučila se dělat kuře na paprice (perkelt) podle ní. Byly tam tytéž suroviny až na slaninu a hlavně se nedávala žádná mouka na zahušťování. Trochu pálivé papriky dávám taky. Jen postup byl trochu jiný. Používalo se celé rozporcované kuře (já to dělám z kuřecích paliče, holt se musí obírat kostičky). Nejdříve se osmahla cibulka i stroužek česneku, přidala se dost sypké papriky, pak zelenina a vše se nechalo provařit s troškou vody, která se nechala 3x vyvařit. Nevím proč to tak má být, ale dodržuji to alespoň 2x. Pak se přidaly kousky kuřete, které já předem osmažím. No a nakonec se to, co v hrnci zbylo, když se vyndalo maso, rozmixovalo a zahustilo kysanou smetanou. Noky nesmí chybět. Výsledná chuť je určitě velmi podobná, jen v té mé televizní verzi nejsou kousky zeleniny.

Předtím jsem kuře na paprice prakticky nevařila, ale teď ho máme moc rádi. Takže mohu jen vřele doporučit i tuto verzi.:yes:

Mňamka! :-) Noky jsem teda dlabala rovnou lžičkou, alna funkci to nemělo vliv :-)) Bodík přidán ;-)

Koukal jsem na ten recept......to myslíš vážně, že tam dáváš lžičku cayenského pepře a LŽÍCI barevného pepře???:-O

Katastrophe: moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo:-):-K;-)

Dělala jsem s krůtím masem a opravdu výborné :) na noky jsem si zatím netroufla, takže jsme měli s kupovanými gnocchi :-8
Určitě brzy zopakuji, takže děkuji za skvělou inspiraci :-K

:-K:yes:+20;-)

aisha: moc děkuju, že sis vybrala tento recept, a že nezklamal;-) a díky zá krásné foto:-K;-):-)

Dnes se u nas varilo dle Tebe, ovsem ne noky, jak jsem puvodne planovala, ale Tvuj (skoro) perkelt, a dobre jsem udelala, moc jsme si pochutnali..:-p;-):-K...pridavam dukazni foto..:yes:

Tak to bych si Nadi hned dala, vidíš, perkelt jsme neměli hodně dlouho a Tvůj vypadá wow:-K;-)

Jarka D.: zlobit se nebudu, naopak;-) příště zkusím podle vás;-) a děkuji za tip:-K:-)

rebeka: Jestli se nebudete zlobit, naučím Vás bezvadné noky, u kterých se nebudete potit ani vztekat

NOKY: 1kg hrubé mouky, 4 celá vejce, trochu soli na zředění perlivou vodu. S perlivou vodou se mi zdá, že noky nejsou tak tuhé.

Ingredience smícháme v míse. Uděláme těsto na hustější kaši. Pod haluškovač dám microten, abych neměla zapatlanou pracovní desku, do haluškovače naliji polovinu těsta, stáhnu z microtenu a lžící pasíruji do vřící osolené vody, když vyplavou, vařím ještě asi 2 minuty. Druhou polovinu těsta opakuji.

:-O:-)(Olej nedávám, ten dávám, když vařím kupované těstoviny, poté propláchnu, ty jsou pak na skus vynikající.) Noky také proplácnu pod studenou apak pod teplou vodou. Zbylé noky nasáčkuji do microtenů a dám zmrazit, ohřívám zmrzlé v microtenu v microvlnce, vynikající! Recepty sem nedávám, raději podle nich vařím tyto stánky jsou nejlepší ze všech.

Tématické fráze:
kuřecí perkelt, perkelt, perkelt s noky, maďarske noky, maďarský perkelt s noky, kuřecí perkelt recept, kuřecí s noky, noky recept, perkelt recept, slovensky perkelt, noky s kuretem, noky ke kuřeti, kuřecí perkelt s nokama, noky k perkeltu, slovenske noky, drůbeží perkelt, perkelt kuřecí, kuřecí maso s noky, madarsky kuřecí perkelt, kure s nokama

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, lusk paprikový červený, paprika čerstvá bílá, slanina, sádlo, cibule, rajče, vývar drůbeží, smetana zakysaná, mouka hladká, koření paprika maďarská, pepř cayenský, pepř drcený, mouka hladká, vejce, voda, sůl, olej

Přidat fotografie receptu