Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tátův guláš

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LinaKucharka LinaKucharka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 640 kJ /
1 826 kcal
Bílkoviny221,15 g
Tuky46,90 g
Vláknina63,90 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 862 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy114,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na roztopeném sádle zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli. Krok 2: Omyté a osušené hovězí nakrájíme na menší kousky a ty zprudka orestujeme v cibulce, aby se zatáhlo. Krok 3: Hned zaprášíme paprikou, aby se lehce opražila, pak podlijeme cca deci vody nebo vývaru, aby nezhořkla. Přikryjeme dobře padnoucí pokličkou a necháme maso pustit šťávu. Krok 4: Po cca 10ti minutách přidáme sůl, pepř a nové koření. Na mírném ohni dusíme doměkka dle potřeby, klidně i přes dvě hodiny. Maso hlídáme, občas promíchneme, je-li potřeba, podlijeme vodou a nebo vývarem, ale jen tolik, kolik bylo původní šťávy z masa. Krok 5: Půl hodinky před dovařením rozmícháme v 1,5 deci vody nebo zchladlého vývaru lžíci hladké mouky, za stálého míchání přilijeme ke guláši přes řídké síto a důkladně provaříme. Mícháme, aby se nepřichytil, je poměrně dost hustý. Nejlépe chutná přes noc odleželý, podávaný s čerstvým pečivem.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 29. 6. 2013

Poznámka autorky LinaKucharka

Za ty roky, co jsem vylétla z rodinného hnízda, jsem uvařila i jinde ochutnala spousty jiných gulášů, možná i lepších, tohle je ale taková "vzpomínka na domov". Prostě poctivej tátův guláš. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tátův guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGj8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tátův guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGj8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

kuchta_buchta 7. 7. 2013 18:14
Nemělo by tam být spíš místo toho dle - 2 lžíce hladké papriky - 2 lžíce sladké papriky :-p :-? Jinak recept stojí za vyzkoušení :yes:

:yes::yes::-K

LinaKucharka:děkujeme mě se tu od špagetky recepty líbí ;-)

Hlušcovi, máte pravdu, občas je to tu jak v grandhotelu a každej na talíři něco úplně jiného. A jídlo z jednoho talíře je opravdu zvyk z manželovi domoviny a u jídel, u kterých to jde, se opravdu všichni (nebo jen někteří) sesedneme k jednomu talíři. ;-)

Vařím a peču každý den, všichni věčně hladoví, ale zase celkem vděční strávníci- nevybírají si. A za kompliment děkuju.:-K

Brontiku: Ať Vám chutná!:-K

tátův gulášek si uvaříme mňam:-))

Hledala jsem tu jednoduchý guláš , nejblíž mu byl guláš z jazyka, jinak všude majoránka,česnek, rajský protlak. Tenhle guláš sází pouze na chuť a vůni masa. Ocením, pokud mi dáte odkaz na identický recept tady na top.

Paní Hlušcová, poměr klame, protože na tom talíři jsou 4 porce ;-) Je to takový rodinný talíř:-*

Hlušec, ne, můj muž to nejí. Já nejím nigerijskou kuchyni, on českou. On vlastně nejí nic jiného než jejich domácí kuchyni.

Jardo, tenhle guláš má být mnohem hustější, než většina gulášů. Je určen k podávání s pečivem, které se do něj nemá namáčet, ale m se jím nabírat.;-)

Když se opravdu povede,ta kolikrát ani není zapotřebí zahušťovat moukou:yes::yes::yes:

Papriky je tam nějak málo, nové koření je zajímavá inovace.

Tématické fráze:
recept na guláš, tátovy recepty, hovezi gulas, tátův 34639, zahradnicky guláš, guláš domovina recept, co uvařit tátovi, guláš recept top, zeleninový guláš, paštika z kuřecích jater, pečený hovězí guláš se zeleninou od špagetky, tátův gulášek, pecivo ke gulasi top recepty, tátovi recepty, hovězí guláš pro 30 strávníků, gulas domovina, grand hotel guláš, tatuv veprovy guláš, tátuv, rodinný guláš

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka hladká, koření nové koření, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu