Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny mrkvánky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 430 kJ /
6 078 kcal
Bílkoviny114,11 g
Tuky264,75 g
Vláknina56,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 693 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy781,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout. Krok 2: Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a fenyklem, vše podusíme na másle a necháme vychladnout. Krok 3: Z těsta pak tvarujeme menší bochánky, naplníme je směsí a zabalíme podobně, jako buchty. Potřeme druhým bílkem co nám zbyl a posypeme mákem, sezamovými semínky a pečeme dozlatova na 180°C.

Zveřejněno 6. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Kdesi je pečou ve velikém množství na poutě a hody, jsou oblíbené.

Zdroj: mám napsaný od zákaznice z Polné

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny mrkvánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Jl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny mrkvánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zná někdo náplň z mrve a máku?Dělala je moje babička a buchty byly vynikající.www.toprecepty.cz

zoruna (neregistrovaný/á) - první bílek skončil asi v mrkvové náplni? :-?

Zdravím, já zas nevím, kde skončil ten první bílek:-?

Moc dobrý.Všem chutnaly.Dávám bodík a fotečky.:yes::yes::-p

Gabi, těch fenyklů je tam napsáno 40, tak jsem Ti ještě dopsala 20+20 do každého z dílů;-);-) a mák se do nádivky už nedává, je na posypání mrkvánků, než se vloží do trouby.

V ingrediencích do náplně chybí množství fenyklu. Ten mák se pak přimíchá k mrkvi, nebo se dělá maková náplň samostatně?

Tématické fráze:
buchty recepty s obrázky, mrkvánky bez cukru, mrkvánek recept, babiččíny buchty, buchty recepty, pečené mrkvánky recept, babiččiny recepty, mrkvánky s mákem, mrkvova nadivka do buchet, babiččiny kynuté buchty, kynuté buchty s mákem, kynuté mrkvánky, babiččiny makové buchty, babiciny repanky, sladké recepty s obrázky, buchty s mákem a mrkví, pečené mrkvánky, buchta z mrkve, mrkvová nadívka, mrkev s makem

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, máslo, sádlo, cukr krystal, droždí, vejce, mléko, sůl, mrkev, cukr, cukr vanilkový, máslo, bílek, mák, cukr moučkový, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu