Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 16 minutami
Chřestová polévka
Přidáno před 31 minutami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí trhané maso
Přidáno před 3 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 1 hodinou
Upečená naložená krkovička
tara23 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 3 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 3 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 18 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 18 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 20 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 23 hodinami
Houbový pekáček
bobnak 27. 4. 2025 12:08
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak 27. 4. 2025 11:38
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (24)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice
Janulko, promiň
V zavařování nejsem moc kovaná, tudíž vítám a ještě jednou děkuji
V jednom ti ale dávám určitě za pravdu, Pokud se pořádně vymyjou a vypařej sklenice a víčka, zásadně vnitřek nevytírat utěrkou, tak se tam nemá co kazit. Dyk marmelády, klevely, džemy projdou varem, kompoty přeleješ horkým nálevem, kde je cukr, kys. citronová a někdy i alkohol a to vše je dokonalý konzervant. Takže netřeba chemie, jako konzervant proti plísni.