Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený lilek s tvarůžky a rajčaty

Zapečený lilek s tvarůžky a rajčaty je lahodné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku s pikantními tvarůžky a sladkými rajčaty. Pečení v troubě vytváří harmonickou směs chutí, kde se krémové tvarůžky krásně rozpouští a rajčata dodávají svěží nádech.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 068 kJ /
733 kcal
Bílkoviny96,36 g
Tuky25,28 g
Vláknina9,53 g
Cholesterol 784 mg
Sodík 4,65 g
Sůl11,30 g
Sacharidy27,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek taky nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Nejdříve si vydlabané poloviny lilků mírně osolíme a dáme předpéct - nejlépe na pečicí papír do trouby. Stačí na tu dobu, po kterou připravíme náplň. Krok 3: Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek. Poté přidáme dužinu z lilků a rajčata. Osolíme, opepříme a vše dusíme asi 5 minut. Krok 4: Pak vmícháme na kostičky nakrájené tvarůžky, necháme je roztéct a odstavíme pánev ze zdroje tepla. Přimícháme vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku. Krok 5: Vyndáme předpečený lilek z trouby, naplníme jej směsí a pečeme ještě asi 30 minut na 220 °C.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 7. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept má v novém vydání Pošli recept paní Lucie Valinová. Já jsem si jej upravila podle sebe. Zatímco ona použila uzené tofu, já tvarůžky a taky bazalku jsem vyměnila za petrželku. Taky jsem dělala jen lilek pro sebe z jedné poloviny a podle toho upravila ingredience.

Milovníci lilků si určitě pochutnají!:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s tvarůžky a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzXP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s tvarůžky a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzXP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Vypadá to úžasně ... jen mi něco neštymuje ... V lilku jsem novicka, takže ... nemusí se nechat lilek "vyplakat", aby ztratil hořkost či co? Ale ve vašem receptu jsem nenašla nic takového .... takže jak to tedy s tím lilkem je? Děkuji předem za odpověď.

LeonaB: Tady jsem to nedělala, jindy dělávám. Názory na to se různí. Někdo říká, že by se to dělat nemělo, jiný zas, že ano.;-)

Tereza Blazkova: Jéé, moc děkuji!:-))

Jani :-K, zajímavá kombinace, ale moc dobrá. Děkuji za dobrý obídek :-). Přidávám Ti 16. bodík a fotku :yes:;-).

adkas: I tak se to říká, ano;-)

vdaka za fotecku....my to pozname pod nazvom olomoucke syrecky :);-)

Vaclav Fronek: díky, Vašku a pokud máš lilek rád, vyzkoušej třeba jen z poloviny lilku a ingredience si uprav podle toho;-). Já ho dnes dělám znova. Tentokrát se sušenými rajčaty a prosciuttem a tvarůžek jsem přidala:-D

Nejde se nevyjádřit.Porušuji zase svoje ticho. ALE JE TO BEZVA. To jisto jistě vyzkouším. Už se těším. +bodík 15

Miki:;-) díky

Hezký recept, hezké fotky, tvarůžky i zeleninu miluju :-):yes:

1974andrea: Co si budem povídat, už nic není, jak bylo. Ale ty tvarůžky v tom jsou lepší, než by bylo tofu si troufnu říct;-)

jarka skrobakova: díky moc;-) a dzungila, taky moc díky:-)

Jana Remkova:Prej kouzelnice , haha:-D:-D Já moc tvarůžky nemám ráda, sním je, ale zdají se mi už takové bez chuti a zápachu. Ale vypadá to moc dobře;-)

I mně se to moc líbí Jančo, brzy zrealizuji :yes::yes::-p;-)

Nádhera, Jani! :-p:-p:-p:yes:

Vkládám foto tvarůžků. Je to odtučněný zrající sýr:-) Pro adkas;-)

Anna Kocikova:;-) díky:-)

adkas: Jsou to kulaté syrečky, které příjemně "voní", pro někoho možná zapáchají. Vyfotím je, abys měl-(a) představu;-).

Je vidět,že začala sezona;-):-))Jani,tak ta Tvá verze se mi líbí o moc více,než původní rcp:yes:S tím tvarůžkem je to pikantní pecka:-p:yes::-KDala bych si:-)

Milujem lilek aj syrečky, recept vyzerá veľmi dobre! :yes:

bod mas aj odomna :) pridala som podobny recept na peceny baklazan (lilek)...prosim ta co su to tvaruzky?...palec hore:yes:

hosta: I já mám raději smraďochy!!:-))

Jana Remkova: hele, nenuť mi tofu, když jsem nachystaná na smraďochy, to mi taky přijde jako lepší kombinace. :-D:-D;-)

Tvarůžky zkouším dávat, kam se dá Jani, máš to pěkné:-p:-p:-p:-p:-):yes:

Těžko bych odolala :yes::-p:-K:-K:-K +5;-)

hosta: Vyzkoušej, třeba i z toho tofu, pro mne je málo výrazný ten sýr a bazalku taky málo používám;-)

Bibinka: Ty brďo, to snad ne:-D, ale oni ho fakt umějí táák dobře upravit! Jen se s něma umět domluvit. Vždycky na snídani byla taková kolečka z lilku, takové tolárky, buď pečené, nebo opékané, vím já:-D? Ale neskutečně dobré. Měli tam vynikající tvarohovou pomazánku, prý z mléka velblouda!:-D A ta pomazánka snad byla z tvarohu toho mléka. Já jsem si vždycky namazala nějaký tmavý chleba s tím a na to ta lilková kolečka, malinko osolila a měla jsem pocit, že jsem nikdy nic lepšího nejedla. Jen přijít na to, jak to dělali, jestli to měli v nějaké marinádě předem, těžko říct;-)

Jani, tomu lilku to takhle moc sluší, asi se s ním budu kamarádit:yes:

Bibinka: jani, no vidíš, i taťulda musí pochopit tak pádný důvod pro návštěvu Egypta, aby byl obohacený domácí jídelníček. Tak učiň první krpok, že jak jinak to prostě nepůjde ;-);-);-):-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Jana Remkova:Jani, že bych se vydala do Egypta, aby mě ho naučili jíst-to není špatný viď:-D;-);-)

Tak to se mi líbí, můžu jak s tofu, tak s tvarůžkami:yes:+3

Bibinka: díky, Jani. Já jsem lilky nejedla, ale Andrea je kouzelník:-D. Ona a Egypt mne je naučily jíst a pochutnat si na nich;-)

Jani, u nás lilky nejsou moc v oblibě, ale pokud tam vidím tvarůžky, tak bych si ho dala a nebo to dát do cukety-ty milujeme;-) Dávám ti prostě ten 1.bod:yes:

Tématické fráze:
zapečený lilek, zapečený lilek s rajčaty, zapečený lilek s tofu, lilek s tvaruzkama, zapečený lilek s tvaruzkami, recepty zapečený lilek, zapeceny lilek se susenymi rajcaty, lilek zapeceny se syreckem, lilek s rajčaty a tvarůžkem, zapečený lilek syreckama, recepty zapečeny lilek se syrečkama, lilek se syrečky, zapečené lilky, zapeceny lilek se syreckama, lilek s tvaruzkami, zapečený lilek se syrečky, zapečený lilek se syrečkem, lilek zapečený, zapečený lilek s tvaruzkama, lilek se sušenými rajčaty

Suroviny:
lilek, rajče, cibule, česnek, sýr tvarůžky kulaté, petrželka zelená, vejce, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu