Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí kousky na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 839 kJ /
1 395 kcal
Bílkoviny129,53 g
Tuky89,57 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,42 g
Sacharidy15,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Krok 2: Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Krok 3: Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme. Krok 5: Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kousky na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AX4j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí kousky na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AX4j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Můžu se zeptat prosím, ten vývar je jedno z jakého masa bude? Díky za odpověď :-)

:yes::-p:-K

no mňáááám:yes::-D ale bohužel to srnčí také nemám:-S

Bingo ;-);-);-):yes:

1974andrea: I bez dovolení, Andy;-) Díky:-K

A víš, co je na tom celém nejhorší? Že jsem ochutnala pouhopouhé dva pidikousky masa, protože jde o dárek, který zítra putuje do jiných žaludků, než jsou ty naše ;-(:-D

Dělala jsem něco podobného z kančího masa, s dovolením přidám do Podobných a můžu všechny ujistit, že je to dobrota:-p:yes:

Parádní dobrota:-p:yes::-K

Většinou mne maso nebere tak, jako sladkosti, ale tohle vypadá moc hezky, to si uložím;-):yes:

krásný rcp :yes::yes::-O

:-p:-p:-p:yes::yes:

danielle72::-D:-D:-D:-D

Jana Remkova: Nezbývá než nastartovat Pionýra a honem, ale opravdu honem přijet :-D

Danko, kde vzít tu srnu?:-S. Já bych si tak dala něco divokého!! Třeba mi divoký kůň nakope do zadku a budu mít..co??:-D:-D:yes:

Danielko, vypadá to moc pěkně a bude to dobré, vždyť je to srnčí-mňam:-p Jsem ráda, že mohu dát 1.bod:yes:

Tématické fráze:
srnčí na pomeranči, jelení na pomerancich, kančí na pomerančích, srnni na pomerancich, srnec na pomeranci, recepty srnčí kýta na pomerančích, srncikousky recept, srnčí kýta na pomerančích, srnčí maso na pomerančích, rcp na srnčí kýtu, jeleni gulas na pomerancich, kýta na pomerančích, srnčí na pomerančívh, srnci maso na pomerančích, recept srna, jak zahustit marmeládu, jak zahustit marmeládu, srnci kyta s pomeranci, srnčí maso kousky, srnčí maso na pomeranči

Suroviny:
maso srnčí, pepř černý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, sádlo, špek, cibule, marmeláda pomerančová, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu