Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagely

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 172 kJ /
1 714 kcal
Bílkoviny53,55 g
Tuky10,91 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,89 g
Sůl12,13 g
Sacharidy333,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Obě špaldové mouky smícháme. Přidáme na jednu stranu droždí, na druhé sůl s cukrem. Promícháme a postupně vléváme vlažnou vodu. Krok 2: Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, zakryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme minimálně 1 hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem). Poté těsto opět propracujeme a rozdělíme na požadovaný počet dílků (dělala jsem 8 kusů). Krok 3: Každý dílek vytvarujeme do kuličky, do prostřed uděláme prstem díru a točíme, dokud nemáme požadovaný tvar. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Krok 4: Připravene bagely (podle velikosti hrnce, ale max.4 kusy) vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 1 minutu, kdy po 30 vteřinách bagel otočíme. Krok 5: Poté je vyndáme, necháme okapat a přendáme na pečící papír. Potřeme rozšlehaným bílkem nebo mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušná trouba). Pečeme kolem 20 minut. Krok 6: Bagel je hotový, pokud po zaklepání na spodní část vydává dutý zvuk. Upečené bagely přendáme na mřížku a necháme vychladit.

Zveřejněno 4. 7. 2013

Poznámka autorky Lucasinka

Do těsta můžeme zapracovat různá semínka, oříšky atd. Před pečením jsem na bagely dala dva druhy sýrů. Pokud chceme udělat bagely sladké, dáme více cukru a můžeme přidat např. skořici, čokoládu….fantazii a chuti se meze nekladou.

fotopostup na www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgp4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgp4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hany: jsem rada, ze se povedlo. Proto v receptu i pisu, ze minimalne 1 hodinu nebo dokud nezdvojnasobi objem. Ono je lepsi testo nechat kynout dele. Obcas zadelam testo a necham ho byt treba i pul dne. Je pak mnohem lepsi a nadychanejsi.

Vyzkouseno! Jsou naprosto perfektni, jen misto hodiny jsem nechala kynout 2 hodiny...nejak mi to nechtelo nabehnout.

Luci, máš je nádherné , hned bych si dala +5 :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

spagetka: Spagetko, vyhoda je, ze si je muzes udelat velike jak chces, takze misto chlebicku bych to videla na mini bagelky - takove "dvojhubky" ;-)

Hned bych se zakousla!!:-p

Luci, líbí,nejspíš využiju tvůj recept na zítřejší mecheche místo obyčejných chlebíčků, nebo jako součást ;-):-p:yes:

moc hezké je máš;-):-K:yes::yes:

Tématické fráze:
bagety ze špaldové mouky, špaldové bagety, sladké recepty ze špaldové mouky, domácí špaldové bagety, bagely, špaldové na bagety, slané pečivo ze špaldové mouky, špaldové pečivo, špaldové slané pečivo, špaldová mouka recepty, domácí bagety ze špaldové mouky, špaldova bagety, spaldove bagety recept, slané pečivo, spaldove domácí bagety recept, bagety fotopostup, rychlé špaldové bagety, bagety na ono, spádové bagety pečivo, špaldove domácí bagety

Suroviny:
mouka, mouka špaldová celozrnná, voda, droždí sušené, cukr ovocný, sůl, bílek,

Přidat fotografie receptu