Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová panna cotta s broskvovým želé

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 063 kJ /
1 210 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky77,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy108,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 2 broskve oloupeme, nakrájíme na drobné kostky. Krok 2: V rendlíčku si rozpustíme tenký plátek másla, přidáme nakrájené broskve, cukr, sirup, necháme rozpustit a přilejeme cca 50 ml vody. Provaříme, ale ne úplně na kaši, jen aby broskve trochy změkly. Krok 3: Přidáme pár kapek limetkové šťávy, ve zbytku vody rozmícháme lžičku želé a přilejeme do směsi, krátce provaříme a plníme do mističek vymazaných kapkou oleje. Krok 4: Dáme do lednice vychladit, aby želé ztuhlo. Krok 5: Mezitím si připravíme smetanu. Krok 6: Plátky želatiny ponoříme na cca 10 minut do vody. Krok 7: Smetanu přivedeme pomalu k varu, přidáme cukr, nalámanou čokoládu, metličkou řádně prošleháme, aby se čokoláda celá rozpustila a přidáme vymačkanou!!! želatinu, řádně promícháme metličkou, aby se kompletně rozpustila a rozléváme do vychlazených formiček na ovocné želé. Krok 8: Třetí broskev si nakrájíme na plátky, dáme na pečicí papír, posypeme třtinovým cukrem a v troubě pod grilem zapečeme, aby se udělala karamelová krusta. Krok 9: Můžeme po vytažení z trouby posypat i skořicí. Krok 10: Pannacottu chladíme nejlépe přes noc v lednici, ale z osobní zkušenosti vím, že stačí i 2 hodiny, když na lednici zapnete program rychlého zchlazení :D Krok 11: Nožem si opatrně objedeme okrajem pannacotty ve formičce, ponoříme na pár vteřin do vařící vody (pozor, aby se voda nedostala dovnitř formičky ke smetaně) a vyklepneme na talíř. Já zdobila talíř karamelem - na talířek jsem si nasypala cukr a v mikrovlnce s pomocí funkce crisp, jsem z něj nechala udělat karamel :)

Zveřejněno 7. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová panna cotta s broskvovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKB6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová panna cotta s broskvovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKB6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jana Remkova: tu bych chtěla taky, ale je to drahé jak čert:-//


Mirusha: krásná práce:yes::yes: vypadá to luxusně:-K:-):yes:

Jana Remkova: Jj, flambovací pistoli bych taky chtěla :-) Doufám, že by třeba ten Ježíšek letos mohl....:-D Děláme si často i crème brûlée a pořád roztápět v troubě gril....s pistolkou by to bylo hned :-)

Hmm, víš, co bych moc chtěla? Takovou tu pistolku, co se tím dělá taková ta karamelová krustička..flambovací pistolka, myslím:-p

To bude jemňoučká dobrota :yes::yes::-K:-p

Tématické fráze:
čokoládová panna cotta, cokoladova panacota, pana cotta, recept na pannacottu, čokoládová panna cota, panna cotta čokoladová, čokoládová pannacota, čokoládová panna cotta recept, pane cotta, panna cotta s broskvemi, panacota čokoladova, čokoládová pana cotta, karamelová krusta, pana cota recept, panna cota cokoladova, panna cotta recept, domaci panna cotta, panna cotta čokoládová recept, čokoládová pannacota recept, pana cota mističky

Suroviny:
smetana, želatina, čokoláda hořká, cukr třtinový, olej rostlinný, broskve, máslo, cukr třtinový, sirup javorový, želatina, voda, šťáva limetková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu