Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky (nejen pro ně)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 816 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny23,00 g
Tuky7,00 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy220,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozvaříme ovoce, rozmixujeme i s mátou. Krok 2: Vsypeme cukr, provaříme do správného houstnutí (asi 5 minut) - tedy zkouška - kapka na talířek, když ztuhne, je hotovo.

Samozřejmě lze použít běžný želírovací cukr.
Nepoužívám žádný konzervant proti plísni, pokud jsou pořádně vyčištěné a vypařené sklenice, není to třeba, ovšem, kdo chce mít jistotu, raději přidá...

Zveřejněno 8. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky (nejen pro ně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yQB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky (nejen pro ně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7yQB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

džemík: pozorně jsem si přečetla složení a není tam nic proti plísni ;-);-);-)

džemík 7. 9. 2013 16:09
Jestli se nepletu, tak konzervant proti plísni je součástí diaželírovacího cukru.

Markéta: Já dávám tyto zavařeniny do menších skleniček a jelikož ulítáváme na snídaních s marmeládami, džemy, tak prostě rozdělaná sklínka jakékoli marmelády nevydrží déle jak 3 - 5 dní;-);-). Ale troufnu si tvrdit, že v lednici v ydrží i 2 - 3 měsíce, jen nechápu, proč by byla tak dlouho rozdělaná;-);-)

krásný recept. Prosím jen ještě k němu o radu- jak dlouho vám tak vydrží sklenička otevřená než se zkazí???(myslím když jí do týdne nesníte:-)) )

Paráda, tyhle marmelády milujeme:-p (Já budu dnes dělat malinovo-jahodovou):yes:

Bibi a Jani R.:-K, díky. Jani,neboj, však já se popasuju s tou úzkou sklenic, původně tam byl malinový džem a mám šikovnou dlouhou dřevěou lžíci ;-);-):-D:-D

Ladi, už jsem psala v pokecu, že je to voňavá kombinace, která bude dobrá;-)tak teď už teda 6.bod:yes:

No, super, jen si tak říkám, jak to budeš dolovat z té skleničky z úzkým hrdlem!:-D:yes:

Díky moc :-K:-K:-K, v té plastové misce byl zbytek na snídani. Není, manžel a zeťáček testovali :-D:-D:-D. Udělejte, nemá to chybu.:yes::yes:

Tak to je určitě taky moc dobrá marmoška.:yes::yes::yes:

Tak toto nemôžem manželovi ani spomenúť :-D:-D:-D Je posadnutý mätou :-D:-D To bude tajomstvo, ale bodík Laďka dostaneš. Tajne:-D:-D:-D

No to je zajímavé s tou mátou Špagetko. Líbí se a moc :yes::yes::-p:-K + první bodík

Dobře, Špagi, Vy se pomějete, až se zima zeptá :yes::-)) Dáš to do trezoru?;-):-)

Tématické fráze:
jahodovo mátová marmeláda, domácí marmeláda pro diabetiky, třešňový džem s mátou, marmeláda pro diabetiky, meruňkový džem pro diabetiky recept, jak dlouho vydrží marmelada, zavařeniny pro diabetiky, marmelády pro diabetiky, konzervant proti plisni, recept na marmeládu z meruněk pro diabetiky, meruňková marmeláda video recept, meruňková marmeláda, merunkový džem pro diabetiky, merunková klevela, džem pro diabetiky, džemy pro diabetiky, merunkova marmeláda-příchutě, diebetická marmeláda recept merunky, džemy a marmelády pro diabetiky, jahodovo merunkova marmelada

Suroviny:
jahody, meruňky, máta čerstvá, cukr

Přidat fotografie receptu