Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lišky na slanině

Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na cibuli a slanině, v jemné šťávě, dochucené majoránkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné lišky podle velikosti nakrájíme. Krok 2: Na pánvi na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, poté přidáme houby. Krok 3: Osolíme, okmínujeme a restujeme cca 5 minut.
Pak zlehka zaprášíme moukou a mícháme ještě asi 2 minuty. Krok 4: Podlijeme malinko vývarem nebo vodou a necháme 10 minut probublávat. Krok 5: Nakonec vsypeme posekanou majoránku, promícháme a odstavíme. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečivem.

TIP: Jak zpracovat houby?

Zveřejněno 10. 7. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAV6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAV6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

KatkaCechova: Díky za reakci na recept. Lišky jsou Top houby :yes:

To byla dobrota! Děkujeme za inspiraci :) Liškám se teď daří na Šumavě :-)

1974andrea:Ty pravé,mají takové prohloubené kloboučkyhttp://www.naturfoto.cz/liska-obecna-houba-fotogra... a tyto co sbíráme jsou do oranžova,některé jsou světlejší a kloboučky mají rovné a slabé nožičkyhttp://hobby.idnes.cz/listicka-pomerancova-hygroph...když je v tmavém lese je tmavší jinak na světle má barvu méně oranžovou a někdy žluto-oranžová,jinak jsou jedlé;-)

janatka:Ivetko, díky moc, že jsi vyzkoušela a za fotku:-K Jen nevím, co myslíš těmi nepravými liškami;-)

:-pVyzkoušeno,manžel si moc pochutnal;-)Sice jsem neměla ty pravé lišky,ale jak se jim přezdívá lištičky.Spokojenost.

savlinka:Jani, tak ty misky lišek můžu jen tiše závidět, tady, podle toho sucha, nebude dlouho ani prašivka:-(( Díky za fotečky a jsem ráda, že vám chutnalo:-K

Andy bodík letí k tobě:yes:dnes jsem vařila a moooc nám i sousedce chutnalo:yes::yes:jen jsem neměla čas na focení,tak foto je rychlovka:-8:-8:-8:-8U nás roste lišek hafo,tak není problém:-)):-)):-))

Na tomto bychom si doma pochutnali:-p+:yes:jen ty lišky není vidět:-Dpěkné foto:yes:

jarka skrobakova:Jaruško, hlavně ta majoránka , ta je tam neskutečně dobrá;-) Díky:-K

No panečku to je krása, hned bych si s chutí dala Andrejko :yes::yes:

Me oblibene lisky..:-p, pekny a jednoduchy receptik..:yes:

rebeka:Díky Nadi;-)

:-// tady dávají lišky dobrou noc...:-8:-D:-D:-D
dala bych si, a s chutí:-p;-):yes::yes:

magdalenka:Magdi, máš pravdu;-)

1974andrea:ale lišky sú lišky...sú úžasné.:yes:

Tématické fráze:
houba liška pravá, lisky recepty, lišky na slanině, lišky na másle, lišky recept, recepty z lišek, lišky na kmíně, lišky houby recepty, jak upravit lišky, recept na lisky, houby lišky foto, recept z lišek, recepty z lisky, recepty -houby lišky restovane, recepty na lišky, recept lisky, recepty s liškami, liška oranžová, restované lisky, jedlé houby liška

Suroviny:
houby lišky, slanina, cibule, kmín drcený, majoránka čerstvá, máslo, mouka hladká, vývar masový, sůl

Přidat fotografie receptu