Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řez pudinkový s jahodami a tvarohem

S parným létem přichází také ruku v ruce sklizeň snad všemi oblíbených jahod. Jestli nevíte co z nich připravit a hledáte inspiraci, pak vyzkoušejte skvělý pudinkový řez s vrstvou tvarohu a jahod.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PaCaOl PaCaOl

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 15 min

80 min (65 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 117 kcal
Bílkoviny146,66 g
Tuky84,76 g
Vláknina14,92 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,27 g
Sacharidy434,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyššími okraji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem, pak přidáme obě dvě smíchané a prosáté mouky a lehce vmícháme sníh z bílků. Troubu včas rozpálíme na 175 °C. Krok 4: Na připravený plech vlijeme a rozetřeme 3/4 těsta. Do zbývající 1/4 těsta lehce vmícháme kakao a pocákáme povrch světlého těsta. Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme cca 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 6: Želatinu rozpustíme podle návodu a prochladlou po lžičkách přidáváme do vyšlehaného tvarohu s cukrem a pomazánkovým máslem. Přikápneme citronovou šťávu a vše ještě dobře prošleháme. Krok 7: Plát potřeme marmeládou, rozetřeme tvarohovou hmotu a dáme ztuhnout do chladu. Krok 8: Jahody rozmixujeme, odměříme a odložíme. Zvlášť odměříme vodu se sirupem, aby celkové množství i s jahodami bylo půl litru. Malou část vody necháme na rozmíchání pudinku, zbytek vody se sirupem dáme vařit. Krok 9: Za stálého míchání do horké tekutiny vlijeme vodu s rozmíchaným pudinkem, nakonec přidáme jahody a 1-2 minuty povaříme. (Můžeme pudink rozmíchat v celém množství vody se sirupem, ale musíme celou dobu míchat). Krok 10: Za stálého míchání lehce vychladíme, můžeme použít studenou vodní lázeň. Pak urovnáme na zatuhlou tvarohovou vrstvu a opět dáme vychladit.

TIP: Jahody v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez pudinkový s jahodami a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4Wq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez pudinkový s jahodami a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4Wq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Marie Svarcova: Dík za nakouknutí. :o)

:-)<3:yes::yes: vypadá úžasně o chuti nepochybuji :-K

Luxusní řezy :yes:

kristýna: Používám: Želatina Dr.Oetker jemně mletá na sladké i slané použití, sáček má modrý podklad, s dortem a pohárem převážně žluté barvy. ;-)

kristýna 25. 7. 2014 07:57
Vybornej, moc netvorim takoveto dobroty, ale tyto řezy me zaujaly a jsou vyborny. Jen by pani mohla lepe napsat, kterou zelatinu od dr.oetkera ma na mysli :-D u nas maj snad 4 druhy :-D

:-KU nás velmi oblíbené!!Spodní díl celý kakaový.

Hezky jsi napekla i nazdobila:-KMě by chutnalo:-p:yes:

katyvypl???
Nějak nechápu, kde je "hustá mluva" ?
Mě je vše srozumitelné. Uteklo mi něco?
Moučník výborný!

Hned bych se zakousla!!:-))

Tak jsem jej právě vytáhla z lednice. Je výborný jen příště musím víc osladit na ty naše je málo sladký ale mě to tak vyhovuje. :yes::yes::yes:

Krásný moučník :yes::yes::-K:-p

:-D fakt super popsané!:yes:

katyvypl: ? ? ?

Mluva - nemluva . I já jako jihočech mám svou hantýrku, jako pražák, ostravák, plzeňák. Řezy vypadají dobře. Akorát nevím zda bych si na ně troufnul. Já se hrozím vždy když se mi to zdá náriočné a zdouhavé. U tohoto si nejsem jist,..-Abych neublížil +bodík 3 , za tu parádu a podle surovin a vzhledu to bude moc dobré.

U toho postupu jsem se teda zasmála, to je "fakt hustá" mluva... :-D:-D:-D Řez je jinak krásný. ;-)

Tématické fráze:
pudinkové řezy s tvarohem, jahodové řezy s tvarohem, jahodové řezy s pudinkem a tvarohem, moucnik s tvarohem a jahodami, tvarohovo pudinkové řezy, tvarohové řezy s jahodami, jahodové řezy s tvarohem a jahodami, tvarohové řezy, řezy s tvarohem a pudinkem, tvarohový moučník s jahodami, tvarohové řezy s pudinkem, řezy s pudinkem, pudinkové řezy s jahodami, jahodový řez s tvarohem, pudinkovo tvarohové řezy, moučník s jahodami a tvarohem, jahodový moučník s tvarohem, recepty, jahodové řezy s pudinkem, řezy s pudinkem a tvarohem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao, tuk, mouka hrubá, tvaroh ve vaničce, pomazánkové máslo, cukr moučkový, šťáva citronová, želatina, marmeláda, jahody, cukr krupice, voda, sirup červený, pudink jahodový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu