Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda “Debrecín“

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 1

3

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 055 kJ /
1 686 kcal
Bílkoviny95,91 g
Tuky135,94 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,90 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso otřeme vlhkým hadříkem, uprostřed prořízneme, ale nedořízneme. Po rozložení plátu masa nám vznikne tvar jakoby“otevřené knihy“. Krok 2: Takto připravený plát masa přes potravinářskou folii rozklepeme hezky od středu do stran. Po obou stranách lehce osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme 1lžičkou hořčice a poklademe plátky špeku. Zavineme do rolády a upevníme nití. Krok 3: Do papiňáku dáme na drobnější kostičky nakrájený špek a necháme cca 2minuty smažit, než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a restujeme přibližně 5minut, než vše začne hezky zlátnout. Krok 4: Takto připravený základ vařečkou nahrneme k okraji hrnce. Vložíme roládu a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 150 ml horké vody, přidáme zbývající 2lžičky hořčice, rozmarýn, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 5: Od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut. Krok 6: Po ochlazení měkké maso vyjmene, odstraníme nitě a nakrájíme na porce. Podáváme s vařeným bramborem a vydušenou šťávou. Krok 7: Pokud nemáme papiňák (tlakový hrnec), postupujeme úplně stejně. Maso necháme v kastrolu zatáhnout, podlijeme vodou do jeho poloviny, přidáme zbývající suroviny a dusíme doměkka, přibližně 45 minut. Během dušení průběžně podléváme.

Zveřejněno 12. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Šťávu jsem již nijak nedochucovala, ani nepřidělávala. Bylo ji akorát a byla hrozně fajn:-)

Brambory jsem použila nové. Byly sice moc hezké, ale ta“mrtvolná“barva mě dostala. Přidala jsem k nim do vody kromě soli a kmínu ještě 1/4lžičky kurkumy pro hezkou žlutou barvu.

Pro informaci ještě přikládám foto podložky, kterou někdy dávám do papiňáku, když dávám vodu pod 200ml. Originál je z hliníku, ten používám jen na zavařování:-) Druhá podložka je z nerezu a tu mi manžel vymontoval ze staré pračky“Romo“. Je k nezaplacení:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda “Debrecín“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjAJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda “Debrecín“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Recept se mi moc líbí, fotky ještě víc. Určitě vyzkouším (i díky komentářům) ;-) Papiňák používám hodně často. Mám menší a větší (Tescoma).Připravuju v něm, mj. , i klasické kotlety. Osmahnu je v něm, posolené a okmínované (nejlíp na domácím sádle), zaliju vroucí vodou a dusím. Pokud se netrfím s množstvím vody, tak ji pak pomalým vařením zredukuju. Manžel už kotlety jinak nechce. Jsou měkké a nejsou vysušené. Masové omáčky v něm jsou samozřejmostí....Ale roláda je vynikající nápad:yes: !

jarka skrobakova:

suslajda:
Díky moc:-*:-K:-K

No Drahuško to je parádní roládka:-p:-p:yes::yes:

Aničko, jako vždy super papu:-!:-p:-p + 11 :yes::yes::-p:-K

Hlavně za velice hezké komentáře,které mě potěšily všem moc děkuji;-):-K:-K
sunny,senky-holky,kdyby ta roláda měla být"naditá"o nějaké suroviny více,to by jste koukaly,co by to byl v závěru za paskvil;-):-D:-DTady není vlastně žádná náplň,tak se to balí velice snadno a není co pokazit:yes:
Andri:-D:-D:-D:yes:

Jako vždycky .... za velkou 1:yes::yes: asi k Tobě půjdu na kurz "Rolády masové a jak na ně !";-);-):-K

:-D A ještě mě dostala ta poznámka o podložce z nerezu!:-D Manžel ví, jak na to, když si chce pochutnat... ;-):yes:

Aničko, krásný to máš, takový čistý. Nebo jak to napsat...:-O;-):-p:yes:

...prostě nádherné provedení jídla:-O smekám :-K:-K:-K

Jak z Alkrónu :yes::-)):-K

To je bohovský:yes:

:yes::-Otaková krásná roládka..:-* je vidět ,kdo umí..:-K:-K:-K,žádné patlaniny a dokonalé servírování

Nádherná roládička, kéž bych se ji také někdy naučila:-O. Moc se mi líbí, posílám bodíka a ráda někdy zkusím:-p:-p:yes::yes:

Aničko, mňam, právě dávám do trouby masíčko, tak si těším, roládku máš krásnou, papiňák bych měla zase vyndat, díky za inspiraci:-p;-):yes:

Tématické fráze:
vepřová roláda, roláda z krkovice, vepřová roláda recept, veprova rolada obycejna, vepřová roládka, roláda z vepřové krkovice, papiňák recepty, roláda z vepřové krkovičky, veprove roladky se spenatem z papinaku, roladky se spenatem z papinaku, podložka do papinaku, vepřová roláda tlakovy hrnec, recepty vepřová roláda, veprova rolada z krkovice, vepřová roláda obyčejný, vepřová rolada a recept, veprova roláda s krkovice, rolada papinak, jak.se bali roláda video, vepřové v papiňáku

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina debrecínská, slanina debrecínská, cibule, hořčice kremžská, pepř čtyř barev, sůl, rozmarýn čerstvý,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu