Jahodovo-jablkový štrúdl
Velice oblíbeným moučníkem k šálku dobré kávy je bezesporu štrúdl. Existuje nespočet variant, této dobroty a tak můžete bez obav experimentovat. Jahodovo-jablečný štrúdl je opravdu šťavnatý a velice chutný.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 465 kJ / 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,05 g |
Tuky | 3,14 g |
Vláknina | 14,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pracovní plochu posypeme hladkou moukou, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme dva obdélníky z listového děsta.
Krok 2: Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. V misce je smícháme s cukrem a skořicí.
Krok 3: Jahody odstopkujeme a rozmačkáme vidličkou, nebo rozmixujeme, s vanilkovým cukrem a mátou.
Krok 4: Vyválené těsto posypeme nastrouhanými ořechy, poté poklademe jablky, jahodami a zasypeme opět ořechy.
Krok 5: Štrúdly zabalíme, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a navrchu poplácáme vodou (nebo máslem).
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrúdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-jablkový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXyv
Moje poznámka
Jahodovo-jablkový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXyv
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 9 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 9 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 24 minutami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 34 minutami
Palačinky
Neregistrovaný před 40 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 1 hodinou
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 2 hodinami
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablkový štrůdl,
štrůdl s jahodami,
štrudl s jahodama,
recept na jablkový štrůdl,
recept na štrůdl z listového těsta,
štrůdl z listového těsta,
jabkový závin z listového těsta,
jablkový štrůdl z listového těsta,
štrůdl s jahodami a jablky,
recepty na jablkový štrůdl,
příprava jablek na štrůdl,
štrůdl s tvarohem a jahodami,
recepty jablkovy strudl,
jablkový štrůdl recept,
jablkovy štroudl,
bananovo-kokosovy štrůdl,
recept jablkový strudl,
jabkový závin,
jabkový štrůdl z listového těsta,
jak se dela jabkovy štrudl
Suroviny:
těsto listové,
ořechy vlašské,
jablko,
jahody,
cukr moučkový,
máta,
skořice,
cukr vanilkový,
voda,
mouka hladká
Komentáře (5)