Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polievka z morských rýb a plodov mora

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 364 kJ /
3 672 kcal
Bílkoviny395,91 g
Tuky25,40 g
Vláknina13,47 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,86 g
Sacharidy144,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a pridáme pokrájanú dužinu z paradajok. Krok 2: Menšie ryby vypitváme a dáme do hrnca spolu s hlavami s väčších rýb, s niekoľkými mušľami a kruniermi z kreviet. Krok 3: Pridáme štipku šafránu, podlejeme rybacím vývarom a vínom. Krok 4: Varíme neprikryté. Krok 5: Medzitým očistíme väčšie ryby, pokrájame na kusy a očistíme sépie (opatrne, aby neprasko, z nich vyberieme váčok s čiernym farbivom, a priesvitný ostrý "zobáčik"), z kreviet a langúst vytiahneme črievko. Krok 6: Malé uvarené ryby, hlavy a kruniere vyberieme z polievky, kruniere vyhodíme a z rýb oberieme mäso. Krok 7: Do hrnca s polievkou teraz dáme kusy väčších rýb a varíme, kým nezmäknú. Podlievame vínom. Krok 8: Potom k nim pridáme mäso z malých rýb, zvyšné dobre umyté mušle (neotvorené!), sépie pokrájané na kolieska a čisté chvostíky kôrovcov. Krok 9: Varíme, kým sa mušle neotvoria, zatvorené vyhodíme. Krok 10: Počas varenia stále podlievame vínom. Okrem šafránu do polievky nedávame nijaké korenie ani soľ.

Podávame so zemiakmi, ktoré sme osobitne uvarili v šupke a pokrájali na kocky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 18. 7. 2013

Poznámka autorky amalia

Uverejnené aj na Topreceptoch.sk a na Vareche.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polievka z morských rýb a plodov mora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxW5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polievka z morských rýb a plodov mora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxW5

Marie

Komentáře (5)

vypada uzasne :)

Vaše jméno: 18. 7. 2013 10:05
výborné suroviny = výborná polievka
čo sa týka dostupnosti a ceny surovín, dá sa to aj v SR a ČR
proste si nekúpte 3x pangasa a doprajte si inú chuť

Vaclav Fronek: Václav, ja som tiež zs to, že sa potraviny majú jesť maximálne 200 km od miesta, odkiaľ pochádzajú. Túto polievku som varila v Languedocu, kde už vyše dvadsať rokov trávim každé leto:-)) V zime varím to, čo rastie a loví sa na Slovensku, prípadne v Česku či v Maďarsku;-)

Tu znam,pridavam tam jeste bily pepr a nove koreni.Je moc dobra,ale ne pred jizdou autem.Zase ji nekdy uvarim.

Promiň mi upřímnost. Recept je moc zajímavý a jistě fantastický. Věř mi, že bych si ho rád dal někde v restauraci, ale doma bych ho nedělal z prostých důvodů. SUROVINY- Velmi těžko dostupné a ne zrovna levné. Jinak jak píšu MOC,MOC by mne to svedlo. Proto snad dávám +bodík 1 a ne protože bych chtěl polévku vařit.A ani nebudu. Uznávám, že jiný kraj,jiný mrav.Proti chuti žádný dišputát.Promiň.

Tématické fráze:
morské plody recepty, sepie polevka, polévka ze sépie, polévka ze sépií, sépií polévka recept, morské ryby, top recepty

Suroviny:
ryba mořská, mořské plody, vývar rybí, víno bílé suché, brambory, rajče, cibule, pórek, olej olivový, šafrán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu