Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka smetanová

Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bejkovka@ Bejkovka@

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 015 kJ /
1 199 kcal
Bílkoviny17,43 g
Tuky86,04 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy86,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a mírně zpěníme na másle. Přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku. Krok 2: Zalijeme vývarem a mlékem a rozšleháme. Za stálého míchání necháme zavařit, hustotu případně upravíme přidáním vývaru. Krok 3: Přidáme slité žampióny z konzervy, osolíme, pozvolna provaříme minimálně 20 minut. Krok 4: Ke konci přípravy omáčku zjemníme smetanou. Krok 5: Nakonec omáčku odstavíme a přidáme ocet dle chuti. Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 18. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka smetanová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka smetanová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXLJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Eliza sem ráda za přidáni foto je krásné :-)

Reno Tigers: omlouvám se,blbě jsem si to přečetl:-8

jarda Kadic:jasně, že máslo je taky tuk..ale v seznamu surovin je jasně uvedeno:
tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
hl. mouka 100g
..... atd.

Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká.. :yes:

reno tigers: Pokud vycházíš z toho ,že máslo není tuk,pak máš pravdu;-) protože v postupu je uvedeno,že cibuli zpěnime na tuku.Jinak žampiony bych dal radši čerstvé,z konzervy mě nechutnají;-)

reno tigers 4. 2. 2014 08:55
jo a jinak v seznamu surovin je 100g másla.. v receptu však vůbec nevidím co s tím máslem má člověk vlastně dělat..asi si ho dát na hlavu...
Zdraví Vás hlava pomazaná :yes: :-K

reno tigers 4. 2. 2014 08:50
Mno...ještě jsem to nezačal ani dělat a už mi tam něco chybí....:-( v seznamu surovin není uveden žádný vývar a najednou na něj narazím v receptu..vývar z čeho by nebylo taky špatný napsat, z ponožek to asi nebude, tak třeba ze zeleninováho bujonu bych tipoval?? Teplota vývaru nebo mléka tu taky není (aby se mléko nezdrclo).. a úprava žampiónů??podusíme žampióny?zvlášť bez krájení a přiložení do omáčky nebo jak :-D...a v omáčce spíš povařit jak podusit..
No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
Všem přeji dobrou chuť a hezký den :yes:

Eliza: Aha, tak to jo, já myslela, že problém je v omáčce. Díky za info. Ale někdy naopak zdrclejší knedle bývají lepší než ty nadýchané, ale hlavní je, že jsou domácí - to i ty zdrcláče jsou lepší než kupované.;-)

katlie: Irčo, zdrcly se mi knedlíky...:-8:-D Dělala jsem těsto v domácí pekárně a kámen úrazu byl zřejmě v sušeném droždí...Příště zkusím čerstvé.;-)

Eliza: Moc krásné fotky a ještě lepší musí být jídlo samotné, žampionovou omáčku mám moc ráda a docela mě láká tuto udělat. Jen jsem nepochopila ten komentář manžela - o neprůchodnosti střev. Je to tuhé nebo co je v receptu špatně udělané. Předem děkuji za odpověď. Irča:-O

Ahoj, přidala jsem fotečku, ať je recept veselejší... Použila jsem čerstvé žampiony /sterilované moc nemusíme/ a trochu hub z lesa.

Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev...;-):-D:-D a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...:-D:-D
Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to. ;-)
Ale omáčka vynikající, to zas jo.:-p

Keby som bola začiatočník, tak tú omáčku podľa toho receptu neuvarím. Teda omáčku áno a čo s tými šampiňónami ? Trochu pozornejšie by to chcelo písať...

spagetka:je to opravené:-)

Bejkovka@ (Markéta) - chybí přesnější určení množství surovin.
Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)

Tématické fráze:
zampionova omacka se smetanou, zampionova omacka, žampionová smetanová omáčka, smetanova omačka se zampiony, smetanovo žampionová omačka, žampionová omáčka recept, smetanova omacka s zampiony, smetanova zampionova omacka, recept na zampionovou omacku, smetanová žampionová omáčka recept, omáčka se zampiony, žampionová omáčka na smetaně, rychla zampionová omacka, žampionová omáčka bez smetany, recept žampionová omáčka, smetanovožampionová omáčka, žampionová omáčka smetanová, zampiony ve smetanove omacce, zampionovo smetanova omacka, smetanova omacka na zampionech

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana na vaření, žampióny, cibule, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu