Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v pikantním kabátku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny3,10 g
Tuky1,36 g
Vláknina5,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy17,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák dobře omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Dáme nad páru na chvíli změknout. Bramboru oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Krok 2: Přebytečnou vodu vymačkáme, slijeme a smícháme s Hraškou na obalování. Přidáme prolisovaný česnek, ostrou hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Krok 3: Květák obalíme ze všech stran v tomto těstíčku a dáme na plech pečícím papírem, který jsme potřeli trochou másla (oleje). Pečeme dozlatova na 180 stupňů. Podáváme se zeleninou a bramborem nebo jen se zeleninou.

Zveřejněno 20. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v pikantním kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poEV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v pikantním kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poEV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dave: Hraška je vychucená hrachová směs, která nabízí široké uplatnění při vaření, pečení, smažení aj.Hraška je vhodná současně i u diet. Na trhu je několik druhů Hrašky.
Stačí si dát do vyhledáváče Hraška, vše se o ní dočtete, používám ji na zahuštění i na obalování. Smíchala jsem ji v tomto receptu se strouhaným sýrem, dál viz postup. Ale dá se květák obalit i jen v Hrašce. :-K;-)


www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska

rozmarynaH: vyzkoušej, okořeň podle sebe, moc dobré;-):-p

No, to je dobrý nápad s tou hraškou a upečení na plechu. Květáková sezóna za dveřmi, tak to rozhodně vyzkouším:yes:

Asi se projevím jako hlupák, ale co je Hraška na obalování? V surovinách je i směs sýrů... Ty se dávají kam?:-?

Díky děvčata:-p;-):yes:

:yes::yes::-K super kabátek Ivanko ;-):yes::yes:

Hrašku mám veľmi rada, hlavne na pomazánky, ale ešte som neobaľovala nič. Určite je to dobré :-D;-):yes:

:-p:-p:yes::yes:

Díky za hezké komentáře;-)

Umíš :-p:yes:

:yes::-p

Hezký recept:yes:+4

rebeka: taky jsem uvažovala, že to nebudu vařit, ale bylo hodně květáku a já spěchala po koupálku:-D, tak zase příště, zkusím bez páry a bez předvaření, už jsem o tom slyšela;-);-):-p

do pěkného kabátku jsi květáček "oblékla":-D;-):-p:yes: já bych ani nepředvařovala;-)

Pěkný kabátek, pikantní a bez smažení v oleji - dávám 1. bodík :yes::-)

Tématické fráze:
pikantní obalovaný květák, květák s hraškou, květák v těstíčku pečený v troubě, pikantní obalovaný květák recept, květák hraška, květák na plechu, zapečený květák s hraškou, květák obalovaný v hrašce, recept kvetak +hraska, obalovaci smes na květák, květák, hořčice, peceny kvetak v hrasce, obalovaný květák v pikantnim testicku, květák obalovaný v hrašce pečený v troubě, květák na plechu s pikantním, květak s hraskou recepty, recepty kvetak, recepty z květáku, recepty s hraskou na obalovani, květák recepty

Suroviny:
květák, hraška, brambory, česnek, sýr strouhaný směs, hořčice dijonská, sůl, pepř, voda

Přidat fotografie receptu