Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 169 kJ /
279 kcal
Bílkoviny7,10 g
Tuky2,75 g
Vláknina17,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy26,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky vložíme do horké vody. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem přidáme k jazykům, osolíme, a necháme asi hodinu vařit. Jazyky opláchneme studenou vodou a sloupneme z něj kůži. Krok 2: Druhou cibuli nasekáme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Sádlo rozpustíme na pánvi a jazyky ze všech stran osmahneme. Přidáme zeleninu a rovněž osmahneme. Krok 3: Vše zalijeme slivovicí. Vmícháme rajčatové pyré a opět osmahneme. Obsah pánve přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, červeným vínem a přisolíme. Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme až je zelenina měkká. Mezitím několikrát uzené obrátíme. Jazyky vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Krok 5: Omáčku povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a solí. Mouku smícháme s trochou studené vody a omáčku zahustíme. Závěrem zjemníme trochou smetany. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Zveřejněno 20. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MKMG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MKMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

srdíčko zaplesá nad takovou vymazlenou baštou!! To si opravdu zaslouží uznání!!:yes:

Uzený jazyk dělám převážně s křenovou omáčkou a nebo na studeno, ovšem v této úpravě je velmi lákavý a já posílám 15. bodík:-p:-K:yes:

Moc krásné - recept i foto:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Viděla jsem na FB. Nádhera a krásně naaranžovaná kaše:-p

Skvostné dílko, nádherně vonící a oku lahodící, skočila bych si...:yes:

Bahula: Evi, to je moc pěkný, jazyky nám moc chutnají, mají dobré jemné maso a ještě to máš moc pěkně naservírované:-K Dávám ti 9.bod:yes:

Nádhera ;-);-);-)

Evi, krásné - ostatně jako vždy od Tebe;-):-):yes::yes:

Nádhera ;-);-);-)

Evi, krásný recept, kombinace uzeného masa, zeleniny a slivovičky, to je kouzlo, kaše je krásně naaranžovaná asi zdobičkou na dorty, vychytané vše a dala bych si s chutí a hned:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Holky díky :-K:-K:-K

Tak toto je absolutni skvost, nemam slov, jen dodam, proste krasa! !!

Fotka na Pulitzera:yes:, recept velkolepý :-!:-K:-p:-p Prostě nádhera;-)

Bahula:Bahulko, jedu do Kromclu ;-);-):-p:-p:yes::yes:
Jak jsi krásně nandala tu kašičku?

Tématické fráze:
omáčka z červeného vína, jak upravit uzený hovězí jazyk, vepřový jazyk uzený úpravy, jazyk na víně, uzený jazyk recept, uzený jazyk, uzený jazyk s bramborovou, omačka z uzeného jazyka, uzeny jazyk v receptech, recepty teleci uzeny jazyk, zeleninová omáčka na vine, omáčka s červeného vína, omačka z vína, uzený vepřový jazyk s bramborovou kaší, uzený vepřový jazyk, uprava uzeneho jazyka, uzený jazyk, recept, uzený jazyk recepty, recepty z uzeného jazyka, pečený hovězí jazyk

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, sůl, pepř, bobkový list, mrkev, celer, sádlo, slivovice, pyré rajčatové, vývar, víno červené, mouka hladká, česnek, smetana

Přidat fotografie receptu