Jehněčí na jalovci
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně dlouho budete marinovat v nálevu, tak vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
Tuky | 346,98 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Moje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 2 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 7 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 8 minutami
Švestková povidla bez míchání
Neregistrovaný před 16 minutami
Koláče za studena
Neregistrovaný před 19 minutami
Rychlá "nouzová" polévka
Neregistrovaný před 27 minutami
Strouhaný koláč na plech
Neregistrovaný před 28 minutami
Buchty / těsto dělané v domácí pekárně
Neregistrovaný před 31 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 36 minutami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Neregistrovaný před 37 minutami
Rýžový nákyp
Neregistrovaný před 40 minutami
Dušená vepřová kýta
Neregistrovaný před 44 minutami
Tématické fráze:
jalovec,
nálev na jehněčí,
nalev na jehneci maso,
jehněčí,
jehneci droby,
recept - jehněčí maso úprava,
nálev na jehně,
kuličky jalovce,
jalovec v kuchyni,
jídla z jehněčího masa,
nalev najehnněči maso,
úprava jehněčího masa,
jehněčí nálev,
jehněčí plec jalovec,
jehněčí s jalovcem,
maso na jalovci,
jehněčí v nálevu,
jalovec recepty,
jak dlouho péci jehněčí,
jehněčí droby recept
Suroviny:
plecko jehněčí,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
jalovec,
jalovec,
rozmarýn,
tymián,
cibule,
mrkev,
kořen petržele,
celer,
česnek,
ocet,
máslo,
jalovec,
smetana kysaná,
mouka hladká,
brusinky
Komentáře (11)