Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou

Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou jsou lahodným a zdravým pokrmem, který potěší nejen vegetariány. Křupavé trojhránky z polenty, provoněné čerstvými bylinkami, tvoří skvělý základ pro barevnou a chuťově bohatou grilovanou zeleninu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby tuhnutí kaše

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby tuhnutí kaše)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 879 kJ /
1 405 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky5,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl3,00 g
Sacharidy300,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle návodu na sáčku připravíme polentu. Do ještě teplé polentové kaše vmícháme podle chuti sůl, posekané bylinky a strouhaný sýr. Hmotu rozetřeme do olejem vymazané nádoby (zapékací miska, pekáček apod.), vrstva by měla být asi 2-3 cm vysoká a necháme několik hodin ztuhnout. Krok 2: Poté rozkrájíme na trojhránky (nebo jiné tvary) a ogrilujeme na troše oleje na grilovací pánvi. Krok 3: Zeleninu očistíme, pokrájíme - cuketu na plátky, papriku na větší kusy a cibulku na poloviny- pokapeme olejem a také ogrilujeme. Krok 4: Mezitím si smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Horkou zeleninu přelijeme marinádou, promícháme a podáváme s polentovými trojhránky. Krok 5: Navrch můžeme posypat libovolným strouhaným sýrem nebo jídlo podávat s jogurtovým dipem.

TIP: Co z polenty?

Zveřejněno 25. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXj5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXj5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Krásný recept, polentu sice nemusím,ale toto vyzkouším. Nepřekombinované 150 ingrediencemi:yes::yes:

Ta cuketa vypadá skoro jako lilek!:-D. Jsem už na hlavu z toho lilku.:-8 Moc se mi líbí tvůj receptík;-):yes:

já ostuda:-8 jsem polentu nikdy neochutnala:-// ale toto vypadá tak lákavě, že snad zkusím:-8;-):-):yes::yes:

Ja som u nás instantnú tiež nevidela, len takú "obyč.". Tú používam na kašu aj na takéto opekané polentové kúsky. U nás chutí každému, preto, Danca, za mňa bod :yes:

Díky všem:-K. Já se to, popravdě, s polentou teprve "učím", nějak jsem ji v regálech přehlížela...ale mám teď dovolenou, tak je čas i na nějaké ty experimentíky a tohle je opravdu takové jednoduché, rychlé, lehké a přitom moc dobré jídlo. Nějaké receptíky s polentou mám už vyhlídnuté i tady, určitě je taky zkusím:-8:-K

maris: Maru, dám na tebe a taky koupím ;-);-);-), učíme se furt :yes::yes::yes:

Instantni polenta, jak rika Maris, je mnohem rychlejsi na pripravu. Ta "normalni" trva okolo 50min, ale podle meho, je vice citit kukurici, proste vice strong. Ja pouzivam oboji, zalezi, jak moc mam casu a chuti stat u plontny. Mam i stojek, medeny kotlik s eletrickym ramenem, ale to je na vareni polenty pro hodne stravniku (10 i vice). Receptik jako malovany, v tomto vedru by bylo primo nadlidske, varit normalni polentu. Moc pekne to mas!!

spagetka: tak já koupím i tu "normál" a porovnám, tahle nám chutná a v této úpravě ji dokonce bez protestů snědl i můj pubertální syn :-D

Danca: Danco, máš to moc pěkné:-p:yes:, já používám taky jen instantní, nevidím žádný rozdíl, jen je u instantní daleko jednodušší příprava, trvá chvilku a ta " normální " se musí pořádně míchat, ráda se připaluje a prská:-))

Danca: Nevím, tu instant jsem nekoupila, já osobně nemám důvěru v tzv."instant" potravinách - třeba kafe, kakao a tak, ale uznávám, že je to jen můj problém.;-);-) Ale jinak mám na vyzkoušení, vypadá to mňamky :-p:-p

Na polentu se chystám už delší dobu, ale zatím jsem nenašla odvahu, budu muset napravit. Obalovala jsem v ní kuřecí řízky mám tu i recept:-8co nejdříve vyzkouším +4

Moc hezké papání:-p, já jsem v instantní polentě obalovala kuřecí řízy a byly moc chutné. Zajímavý recept:yes:

spagetka: určitě to jde i z normální:-) Já jsem zatím zkoušela jen tu instant:-S... Je nějaký rozdíl v chuti??

Určitě zajímavé. Instantní polentu jsem snad viděla v Albertu, ale radši normální ;-);-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bylinková polenta, bylinková polentová kaše recepty, grilování recepty, polentové dukátky, polentové trojhránky se špenátem, bylinková polenta recept, řízky z polentové kaše, polenta bylinkova, polentové noky se zeleninou, recept polenta instant, chut polentove kase, polenta s grilovanou cuketou, polenta jak varit, dietní polentové recepty, recepty na přípravu kapra v polente, polenta připaluje se diskuze, polenta s bylinkami a sýrem

Suroviny:
polenta instantní, voda, sůl, čerstvé bylinky, sýr strouhaný, olej, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, cibulka jarní, olej olivový, česnek, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu