Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 037 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny63,40 g
Tuky93,88 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 438 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Krok 2: Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou do měkka. Krok 3: K měkkým játrům přidáme okurky nakrájené na kostičky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Krok 4: Hustou omáčku provaříme, přidáme bujón a po jeho rozpuštění přidáme šlehačku. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 25. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkKg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkKg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

dnes to skusím, játra hov. se už dusí:-D. Jednoduché a věřím že i výtečné:-8:yes:

to je taková jakoby "znojemská";-), a tu mám ráda, s játry to neznám, ale mohla bych zkusit, u nás jsou taky hovězí játra běžně k sehnání;-)

Vaclav Fronek: Jsem z Ostravy a hovězí játra mají skoro v každém řeznictví okolo 30 kč za kg. K sehnání jsou i v marketech, ale za vyšší cenu.

Nakrájená játra dám na rozehřátý olej, zamíchám a přiklopím poklicí. Nejprve dusím ve vlastní šťávě a pak teprve podlévám. Játra dusím asi 30 - 45 minut. Po uvaření celého pokrmu na dochucení většinou místo soli dávám rozpustit bujón. Tak je připravuji já a játra tvrdá nejsou.

Jano já to beru za bodík 4 .
Ale mám dvě otázky ??
1: Nemohu sehnat hovězí játra . Kde jsou. ??
2: Nemám zkušenost s hovězími játry. Nejsou moc tvrdé ?Píšeš do změknutí. Opravdu změknou. Vepřová většinou tvrdnou.
Budu vděčný , když mne poučíš a vysvětlíš mi to. Dík.
Já pro jistotu raději dělám vepřovou slezinu /není k poznání a je měkká/ .

Dělám prakticky stejně, koření ale dávám hned a nepoužívám šlehačku, ale 12% smetanu a jako přílohu těstoviny, každopádně :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí játra, hovězí játra recepty, hovězí játra cena, játra na smetaně, hovězí játra na okurkách, recept na hovězí játra, recepty na hovězí játra, hovězí játra recept, hovezi jatra omacka, ledvinky po znojemsku, játra s okurkou, hov. po znojemsku, hov. játra, hovězí jatra na štavě, kuřecí játra s okurkou, recepty hov.játra na smetaně, játra po znojemsku, recepty z hovezi jatry, hov jatra, hovezi jatra na slanine

Suroviny:
játra hovězí, olej slunečnicový, bobkový list, koření nové koření, bujón hovězí, mouka polohrubá, voda, smetana ke šlehání, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu