Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta na bazalce a rajčatech

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie569 kJ /
136 kcal
Bílkoviny4,96 g
Tuky2,74 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky. Krok 2: Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa. Krok 3: Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce. Krok 4: Nakrájenou zeleninu, včetně nahrubo nakrájené cibule, vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat na opečené kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW. Krok 5: Vaříme bezstarostně a pomalu 5 hodin. Poté vyjmeme opatrně plátky masa a obsah propasírujeme a následně ještě přecedíme. Pokud situace vyžaduje, tak zahustíme lžicí máslové jíšky. Podáváme s pečenými dukáty brambor.

Zveřejněno 26. 7. 2013

Poznámka autora Colombo65

Pomalý hrnec - vaření v něm dodá jídlu opravdu silnou chuť a hlavně je to skoro bez starostí a bez nebezpečí připálení či přetečení atd. Snad jen ta doba přípravy, se kterou se nemohu zatím srovnat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXKk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta na bazalce a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXKk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

spagetka:diky spagi...my jsme 3 a fakt kolem nej brousim a furt to oddaluju....ale citim,ze nam muze dost usnadnit situace...jak uz jsem psala...varim sice rada,ale stat u plotny 1-2 hodiny opravdu nemusim pokazde...toto by dost vyresilo...zatim co bych se venovala klukum,by se pomalu varilo...

Colombo65:jo pod poklickou urcite....ale na sporaku nebo v troube?

Reny2:Reny, mám ho přesně 10 dní. Už jsem v něm dělala 2 jídla, dnes pomalím vývárek. Můžu říci jediné - DOPORUČUJU. Jsme jen 2, nelituju:yes::yes::yes:

Reny2:
.... určitě pod pokličkou - kotleta je suchá ;-);-);-)

prohlizim recepty varene v pomalem hrnci.....uz asi rok a pul po nem pokukuju a silne premyslim,zda jej koupit...:-S
Laka mne hlavne to,ze s detma obcas potrebuju vybehnout nekam ven a pak nestiham obed nebo veceri...toto by nas problem vyresilo...uz rano to nahazet do PM a kdyz se vratime treba z bazenu,tak jen nabrat a bastit...zatim porad vyckavam a cekam na ten spravny popud,abych se konecne odhodlala....tento recept bych ale rada vyzkousela uz ted,vypada bajecne a chutne....jen se nemuzu rozhodnout,zda to varit na mirnem teple pod poklickou,nebo to soupnout do trouby....poradite? :-K:-K:-K

krásné foto, hezky nakombinované ingredience:-K;-):-):yes:

Já se skoro lekla té bazalky, jak tu na mě vybafla :-D:-D:-D.Jinak jak prosté a vše, co je prosté,je prostě dobré :-p:-p:yes::yes:

Otíku, co se týče PH zcela se s tebou ztotožňuji. Já jsem hodně dlouho váhala, než jsem si ho pořídila, jsme dvá a teď u nás jede dost často-je to úplně něco chuťově jiného a báječného. Přeswvědčila mě o koupi naše Topačka a jsem jí vděčná:-K. Za kotletky máš 4.boda:yes:

Souhlasím, maso z pomalého hrnce má naprosto jinou chuť než z trouby. Omajda má krásná barvu a s opečenými bramborami to nemá chybu:yes:

Parádní kotletky:-p:yes:+2

Teda to je krása :-p:-p:-p + 1 bod.

Tématické fráze:
vepřová kotleta na rajčatech, pečená kotleta na rajčatech, kotleta rajčata, maso na rajčatech a bazalce, kotlety s rajčat, kotlety na rajčatech a zelenině, kotleta s bazalka, bazalka recepty, kotleta recepty pro pomalý hrnec, kotlety rajčata, kuřecí plátky na bazalce a petrželce, kotleta s rajčaty, pečená kotleta s rajčaty, kotlety s bazalkou, kotlety s s rajčaty, kotleta na rajčata, kotlety na zelenině v v pomalém hrnci, kuřecí kotlety na rajčetech, králík na rajčatech s bazalkou, kotletky na rajcatech

Suroviny:
kotleta vepřová, celer, bazalka čerstvá, mrkev, petržel, cibule, rajče loupané, vývar masový, sůl, pepř, jíška máslová

Přidat fotografie receptu