Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené hovězí na šalvějové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 473 kJ /
2 264 kcal
Bílkoviny233,02 g
Tuky125,69 g
Vláknina20,82 g
Cholesterol 674 mg
Sodík 672 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy30,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Krok 2: Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa, společně s jednou lžící nasekané petrželky. Krok 3: Cibuli nasekáme. Krok 4: Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 5: Na rozehřátém tuku maso prudce opečeme ze všech stran. Přidáme najemno nakrájenou zeleninu a rovněž opečeme. Krok 6: Vmícháme rajčatové pyré, prohřejeme a vše zalijeme bílým vínem. Krok 7: Přidáme vodu tak, aby maso bylo z poloviny ponořené. Krok 8: Přikryjeme poklicí a pečeme cca 1 ½ hod. doměkka. Pravidelně poléváme. Krok 9: Upečené maso vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Krok 10: Omáčku propasírujeme přes síto, povaříme, přidáme smetanu a šalvěj. Krok 11: Necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem, případně přidáme česnek. Krok 12: Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Krok 13: Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou.

Zveřejněno 27. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí na šalvějové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKX1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí na šalvějové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKX1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eliza:Děkuji :-K:-K:-K

Evo, to je tak dokonalý recept, že ani nemám slov.:-8 Právě jsem se rozhodla, že projedu všechny Tvoje recepty a budu se jimi inspirovat. Takový poklad se nesmí nechat ladem...:-K

Bahula: Děkuji :-K:-K:-K:

Anna Kocikova: Mám troubu, z které ven fouká kolem dveří studený vzduch a z venku je studená ;-) :-K
Šalvěje jsem se trochu bála, protože je celkem aromatizovaná, ale omáčka byla velmi pikantní :-p

Nádherná bašta:-K:-p:yes:Vypadá to moc dobře:yes:
Měla jsem plnou hrst čerstvě natrhaných lístků šalvěje,ale naše mršky kočky byly rychleší:-))Evi,řeknu Ti,v tomhle počasí zapínat troubu je o ústa:-//:no:Také jsem dnes pekla maso a byla jsem mokrá až na p..patě;-):-D

:yes:

šalvěj je úžasná a tvoje recepty rovněž:yes::yes: máš kouzelné obrázky, krása, Evi:-K:-K:-):yes:

Evi, teď bych si dala, máš to krásně připravené;-):-K:-p:yes:

:-p:-):yes::yes:+3

Evi, no to by šlo toto ;-):-p:yes::yes:

Evi, ty zas kouzlíš :-) :yes:

Tématické fráze:
šalvějová omáčka, šalějová omáčka, šalvějová omáčka recept, hovězí pečeně, šalvějové víno, recept salvejova omacka, hovězí pečeně recept, recept na salvejovou omacju, pečene hovězí maso, recept na šalvějovou omáčku, pecene hovezi recept, pečené hovězí maso k omacce, pečené hovězí se šalvějovou omáčkou, hovězí pečené vetřeme do masa, omáčka šalvějový, omáčka k hovězí pečeni, vpřová panenka recept, omáčka z pečeného hovězího, maso na šalvějové soli, šalvějove vino recept

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř, česnek, šalvěj, petrželka, cibule, mrkev, celer, sádlo, pyré rajčatové, víno bílé, šlehačka

Přidat fotografie receptu