Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev se šruchou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 074 kJ /
257 kcal
Bílkoviny7,68 g
Tuky1,31 g
Vláknina21,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 486 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkvu očistíme, pokrájame, dáme na rozohriaty olej. Osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, sójovku, mierne podlejeme vodou. Varíme na skus. Krok 2: Na záver pridáme prekrájanú mladú šruchu, po chvíli cca 30 sekund a vypneme zdroj tepla. Podávame napr. ako prílohu, dnes u nás ku grilovanému mäsu. Krok 3: Zbierame mladé rastlinky šruchy, alebo použijeme koncové výhonky šruchy. Dobre ju premyjeme, odstránime prípadnú hlinu, nečistoty.

Zveřejněno 28. 7. 2013

Poznámka autora magdalenka

Ďalšia možnosť využitia tejto zázračnej byliny - plevelu v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev se šruchou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkev se šruchou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj9N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

spagetka:Díky za odkazy, rostlinka roste jako divá:-O

rozmarynaH:já si ze zvědavosti vyjela, co sis to vlastně přivezla a hele, to vypadá moc zajímavě :yes::yes::yes:
http://www.zzoja.cz/katalog/lecive-rostliny/produk...
http://ewav67.blog.cz/1305/bacopa-monnieri

Z dovolené jsem si přivezla rostlinu "bakopa indická) a když jsem viděla recept, zaradovala jsem se, že už budu vědět co s ní. Vypadá dost podobně. No, jen vypadá. Recept se mi moc líbí:yes::yes:

Určitě by mi chutnalo:-p. Vyhlásíla jsem pátrací akci " šrucha " a zatím nikdo ji nenašel;-):-))

Anna Kocikova:Z tých väčších rastlin ide vytriast semeno, také drobné čierne zrnká. Do kvetináča si ozaj môžeš zasiať.;-) Ani má pravdu.

Aničko,tak vyrýpni do květináče na balkon,tam se očistí..
Magdalenko..krása:yes:

Magduško,Ty s tou šurchou tak štengruješ;-):-D:-DNám roste mezi dlažebníma kostkama před panelákem,ale tam ji vážně nemám odvahu vydloubnout:-*
Máš to opět krásné:-K:-p:yes:

Jitkas: dcéra má s tým tiež problém (možno tam dávajú aj niečo iné, čo ju alergizuje), tak radšej do ázijskej nechodí. Ja môžem všetko, na šťastie.

magdalenka: Ja ji mohu vsude, ale nesmi byt prevarena, asi nejaka alergie, okamzite jde ven. Kdyz vim, ze ji jidlo bude obsahovat, dam si predem hezky histaminicum a je vse ok- treba nejaka asijska restaurace, to neodolam, ze.

Jitkas: Ďakujem za rozšírenie obzorov o tej prasačej tráve. :-K K tej sójovke, mám ju rada v kombinácii s cesnakom. Teraz mám takú zvlášť dobrú, syn mi ju doniesol z Kuang-čou.

magdalenka: Ve starem Rime ji rikali tez "praseci trava". Ne proto, ze ji davali prasatkum, alebrz tam, kde se nachazela na pastvinach, cunici byli neuveritelne zdravi a bastili ji s chuti. Procez nejaky "chytry" pastevec zacal premyslet, proc tomu tak je a tez ji zkusil. No a zjistil, aniz by vedel duvod, ze dela dobre i jemu. Tot pravi legenda. Ja si tu mrkev udelam na curry, neb teplou sojovou omacku moje telo odmita, bohuzel. Ale tebe bych odmenila za vytrvalost a pili

Tématické fráze:
recepty bakopa, histaminicum, zzoja, kureci prsa kuang pao, kuang pao recept, rostlina bacopa recept, recepty na portulák, recepty se šruchou zelnou, recept mrkev teplá

Suroviny:
mrkev, šrucha zelná, olej, česnek, sůl, omáčka sojová, koření černé, voda

Přidat fotografie receptu