Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karfiol uvaríme do mäkka, necháme dobre odkvapkať a rozmačkáme. Krok 2: Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a toľko krupičky, aby se dali formovať fašírky. Dobre premiešame. Krok 3: Krupičky dáme najprv menej a necháme ju 15 minút nabobtnať, ak je jej málo, pridáme. Krok 4: Potom tvarujeme fašírky, obaľujeme v strúhanke a smažíme z oboch strán.

Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s tatarkou alebo jogurtovou omáčkou.

Zveřejněno 12. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kZN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kZN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moc dobré, děkuji za recept :)

jsou moc dobré, baští je i můj muž, který chce vždy květák jen smažený,mňa,:-p

Ivanka, každý sme nejaký:-D Mne je zasa nepríjemne, keď niekto začína vetu malým písmenom a za vetou nedáva bodku. Ale beriem to tak, že rýpalkovia sa všade nájdu. :-D:-D:-D
Čo tak radšej vložiť recept, zatiaľ som od vás nemohla nájsť ani jeden.

Ivanko, tak jdi někam do tepla ať nemáš husí kůži:-Dvždyť si také ze Slovenska, tak se ti divím. Může to být nářečím a to je u nás to samé- co kraj to jiný mrav i jiná řeč s tím by jsi se měla smířit;-):-))

pridávam sa k Zdenkovi, pri čítaní slov "piper" a "pipríme" mi lezú tie slovíčka nepríjemne pod kožu ako mráz

Zdenko, tak snáď medzi piprom a českým pepřem až taký rozdiel nie je, aby si to nepochopil, nie ? :-// A buďte rád, že len na hlave :-D:-D:-D Mimochodom, botanický názov tohto kríka, ktorého plody boli dokonca niekedy platidlom, je PIPER NIGRUM.:-D:-D

Ale no tak, Zdeňku, piper, no, ne že bych to někde jinde slyšela takhle říkat, ale hned mne napadlo, že je to pepř:-)) a mi se to moc líbí, říká to tady právě jen tejaja:-)

Zdeňku,buďte rád,že vám má na hlavě ještě co "stávat".:-))

Tejajo,co je to piper? Takové slovo v českém a ani ve slovenském jazyce neznám. Nebylo by lepší místo piper napsat mleté čierne korenie? A na slovo opipríme "přidáme mleté čierne korenie " anebo okoreníme mletým čierným korením?" Při slovíčku opipríme mi "stávají vlasy na hlavě".

tohle je moc dobré. Já při vaření květáku do vody dám špetku tymiánu, muškokvětu a několik lístků libečku ;-):-p

Tématické fráze:
květákové karbanátky, smažený květákový karbanátek, květákové karbanátky s mletým masem, květákové karbanátky recept, recepty květákové karbanátky s mletým masem, květákové karbenátky, karbanátky květákové, květakové karbanátky s masem, květáková hlava, květákový karbanátek, kvetakové placičky, květákové karbanátky s mletého masa, karbanatky s brokolici, květákové karbenátky s mletým masem, květákové placičky s mletým masem, recepty květákové karbanátky, karbenatky z kvetaku, karbanátky, recept na kvetakove karbanatky, karbenátky z mletého masa a květáku

Suroviny:
květák, vejce, sůl, pepř, krupice dětská, strouhanka

Přidat fotografie receptu