Plněné papričky podle mé babičky
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a připravte si doma tuto obědovou klasiku. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,98 g |
Tuky | 125,59 g |
Vláknina | 11,58 g |
Cholesterol | 619 mg |
Sodík | 681 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 32,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso osolíme a opepříme, smícháme ho s oloupanou a drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Můžeme přidat i majoránku.
Krok 2: Papriky očistíme a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.
Krok 3: Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190 °C. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.
Krok 4: Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.
Krok 5: Podle požadovaného množství a konzistence výpeku můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata.
Krok 6: Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, nebo těstovinami, vydatně polité lehce pikantním výpekem.
Zveřejněno 30. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Moje poznámka
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová marmeláda a pyré
Neregistrovaný před 31 sekundami
Rychlá hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 44 sekundami
Těsto na pizzu
Neregistrovaný před 56 sekundami
Chlebové knedlíky
vladhn před 2 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Neregistrovaný před 5 minutami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
Neregistrovaný před 6 minutami
Lasagne se špenátem
Neregistrovaný před 9 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Neregistrovaný před 9 minutami
Jablkový koláč z křehkého těsta "Pellico"
Neregistrovaný před 11 minutami
Játra na slanině se špenátovými haluškami
Neregistrovaný před 13 minutami
Tématické fráze:
plněné papriky od babičky,
plněné papriky podle babicky,
letní plněná paprika,
plněné papriky s rajskou podle babičky,
plněné papriky s rajskou od babičky,
plněné pálivé papričky,
plnene papriky jako od babicky,
plněné pálivé papriky,
plněné papriky babicky,
plnene papricky,
recept na plněné papriky podle babičky,
plněná paprika podle babicky,
plněné papriky s rajskou,
plnena paprika od babicky,
slovenské plněné papriky,
plnen paprika recept babiiek,
plněné papriky s rajským protlakem,
papričky recept,
recept papričky,
plněné papriky dle babičky
Suroviny:
paprika čerstvá zelená,
maso mleté,
cibule,
vejce,
hořčice,
česnek,
strouhanka,
protlak rajčatový,
rajče,
pepř mletý,
sůl,
majoránka,
olej
Komentáře (29)