Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filo trojhránky plněné krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Náročný

Suroviny

Porce: 22 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 994 kJ /
4 301 kcal
Bílkoviny52,57 g
Tuky93,47 g
Vláknina4,98 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,33 g
Sůl4,18 g
Sacharidy809,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sirup smícháme cukr, vodu a růžovou esencí, přivedeme k varu, zakápneme citrónovou šťávou a svaříme na sirup, cca 15 minut. Necháme vychladnout. Krok 2: Kukuřičný škrob rozmícháme v 1/2 hrnku vody. Mléko, smetanu, růžovou esencí a cukr smícháme, přilijeme rozmíchaný škrob a za stálého míchání přivedeme k varu. Čerstvý toustovy chléb zbavený kůrky rozmixujeme na jemno a vsypeme do mléčné směsi. Zhruba 2 minutky povaříme. Poté odstavíme a za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Krok 3: 2 ks tenkého filo těsta položíme na sebe a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme nyní již 1 dílem těsta a opět potřeme máslem. Ostrým nožem rozdělíme na delší obdélníky (zhruba 9 x 20 cm). Filo těsto, které máme stranou na pozdější zpracování vždy přikryjeme, má tendenci rychle schnout. Krok 4: Na každý díl dáme vrchovatou lžíci náplně a zabalíme. Nejprve těsto pouze přeložíme, abychom zakryli náplň. Poté levý spodní roh přeložíme k právě straně, čímž nám vznikne trojúhelník. Ten přeložíme směrem nahoru, a poté pravý dolní roh přehneme k levé straně. Způsob balení je vidět na přiložených fotkách. Krok 5: Připravené trojhránky položíme na plech, který jsme lehce vytřeli máslem. Máslem také potřeme všechny trojhránky po povrchu. Krok 6: Při 200°C 10 minut pečeme. Poté ještě horké přelijeme připraveným sirupem a posypeme drcenými pistáciovými oříšky. Podáváme vlahé nebo zcela studené. Krok 7: Sirupu použijte dle chutí, někdo má rád těsto více vláčné, někdo méně.

Zveřejněno 31. 7. 2013

Poznámka autorky aisha

Tento arabsky moucnik, u nas nazyvan Namourah, patri k mym oblibenym. Krem je velice jemny a chutove pripomina kremovy syr. Spodni cast testa diky sirupu zvlacni, vrchni cast lehce krupe a krasne voni maslem.

Nahradni variantou muze byt jeden dil tence rozvaleneho listoveho testa, ktere pri baleni naplne lehce potreme maslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filo trojhránky plněné krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWpW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filo trojhránky plněné krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Koupila jsem si v Chorvatsku za 15kun :-)

fííío:-O:-O tu nemamo filo:-( opět nádhera:-*:-K:yes::yes:

To je nádhera :yes::yes:

spagetka: Jejda, nějak sem si toho nevšimla. Díky :-K:-K

rozmarynaH: Dám jako rozklik, ju ;-);-)
http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/filo-testo

Moc pěkný recept:-p, hledala jsem na netu, co je vlastně těsto filo, tak si dovolím přiložit odkaz diskuse.gastronews.cz/kuchyne/filo-testo. :yes:

senky: Pokud mas tu moznost, urcite testo vyzkousej. Krasne se s nim pracuje. Tenke jako papir, pritom poddajne a ohebne. Ja priste vyzkousim baklavu, tu jsem jeste doma nedelala..;-)

yanull: Ted jsem si teprve vsimla Tveho dotazu..:-8:-8, ale Jitkas uz vse rekla. Ani nevim, jestli je v tom mem teste take nejaky tuk. Priste mrknu, pouzivam kupovane, mrazene.

Jůů,Marti to vypadá báječně:-KMáš to i velice príma popsané:-*Velice zdařilý recept:-p:yes:Ostatně-jako vždy;-):-))

aisha: vždycky jsem se dočetla, že nelze dodat:-((:-// ale já se vypravím do Brna a bude po "ftákách" :-D:-D anebo ještě lépe, pošlu tam manžela(je tam každý pátek):-D:-D:-p

hosta: Testo, co znam ja, tuk neobsahuje. Voda,mouka a skrob (kukuricny), ten slouzi na podsypani platu, aby se nelepily.

krom vody a mouky, jak píše jitkas, obsahuje i olej - přikládám zajímavé video (až dole na stránce)
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1242

senky: Na cerstve nebo mrazene zbozi, co se rychleji kazi maji e-shopy obchodni zastupce, kteri primo toto zbozi rozvazeji. Mamka mi touto cestou objednava maso z halal porazky az z Brna. Zalezi vzdy na domluve s konkretnim e-shopem..;-)

Jeste jednou vsem moc dekuji za zajem...:-K:-K

Jitkas: Děkuji za odpověď, ráda jsem se něčemu přiučila :-K

Senky, skoda, Tobe by to s nim slo naramne, neb jsi neskutecne sikovna!!

Moc lákavé:yes::yes: filo znám z různých cizokrajných moučníků, ale je s ním dost problém, v e-shopech pouze mražené, takže na dobírku nelze:-(:-( zdravá výživa neobjedná, protože by to prý nikdo nekoupil:-//:-// a od nás je nejbližší řecká prodejna v Brně (cca 100km), někde kolem Zelného trhu.;-(;-(

Zajímavý moučník, musí člověk vědět, jak to chutná, ale vypadá to moc pěkně Aishi:-p:-p;-);-);-):yes:

Yanul: Je to voda a mouka, v pomeru 40: 60. Vzhledem je to neco, jako ryzovy papir, ten, co se pouziva v cinske kuchyni, ale nelame se, je vlacnejsi. Kdyz ho pouzivas, kazdy list polozis a pomastis (maslem, nebo olejem) a ty listy pokladas na sebe, nekdy krom tuku, se tez strikaji trochou vody, zalezi na tom, co pripravujes. Nesmi se nechat dlouho na vzduchu, neb potom se opravdu lame a drobi.Ja ho kupuji jiz hotove (mrazene). Ta cena zavisi urcite od pracnosti vyroby. Je fakt, ze kdy ho koupim a rozmrazim, je perfektni, platy jsou skoro pruhledne, jako zrovna vyvalene, jemne a poddajne. Urcite je prumyslove vyrabene, neb rucni priprava je dosti slozita, ale je to krasa se divat, kdyz ho delaji, jsou to mistri!!

Tak bez tohohle se klidně obejdeme, myslím že není nad český moučník - jakýkoli.

maris:Já jsem z Hradce Králové.

Jitko a Martinko, můžete nám, které to těsto neznáme, napsat, k čemu byste toto těsto přirovnaly a nebo v čem spočívá jeho kvalita, když tam není tuk a není zrovna laciné? Původně jsem myslela, že je to náhrada listového, ale to naopak tučné je. Děkuji za odpověď.:-K

katlie: nevím, kde bydlíš, ale v Praze ho mají v řecké prodejně Olympia, Radhošťská ul. Praha 2 - Vinohrady;-):-)

Nevíte, kde se dá toto těsto koupit, nikde jsem s tím nesetkala. Děkuji za odpověď. Irča:-)

Filo těsto vidím poprvé, ale moučník vypadá úžasně ;-):-p:-):yes:+5:-p

cathleen: Co jsem koukala, tak sehnat se da. Je trosku drazsi, 500g stoji 80 - 200,-Kc.

Dekuji za komentiky..:-K:-K

Sladke opojeni, tak bych to nazvala. Filo testo je vynkajici, jak nasladko, tak nasladko. Nema zadne tuky, ktere ovsem je treba behem pripravy dodat. Vyhoda je v tom, ze jeden vi, jake tuky tam dava.

Veru, je to krása!

Pečivo z filo těsta jsem ochutnala v Řecku, moc :-p:yes: a myslím, že i u nás se tohle těsto dá koupit hotové, ne? Recept vypadá moc dobře, musí to fantasticky chutnat :-8

Tématické fráze:
co je filo těsto kde koupit, filo těsto kde koupit, co je filo těsto, filo těsto kde koupím, filo těsto, filo, filo těsto prodej, filo těsto prodej, filo těsto recepty, co je těsto filo, recepty z filo testa, kde koupím filo těsto, kde koupím filo těsto, kde koupit filo těsto, mražené těsto filo, recepty z těsta filo, filo těsto moučníky, kde koupim testo na baklavu, filo moučníky s tvarohem, trojhránky s tunákem

Suroviny:
těsto filo, máslo, ořechy pistácie, mléko, smetana ke šlehání, chléb toustový, škrob kukuřičný, voda, cukr, esence růžová, cukr krupice, voda, šťáva citronová, esence růžová

Přidat fotografie receptu