Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rebarborový džem

Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo ji můžete použít při přípravě moučníků.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 228 kJ /
2 684 kcal
Bílkoviny7,90 g
Tuky2,10 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy646,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Krok 2: Jahody a rebarboru nakrájíme na kousky, podlijeme troškou vody, přidáme asi 100 g cukru a prudce vaříme 25 minut. Přidáme Gelfix smíchaný s trochou cukru, chvilku za stálého míchání povaříme. Krok 3: Přidáme zbytek cukru a vaříme asi 15 minut, než se cukr rozpustí. Pořád musíme míchat, aby se džem nepřipálil. Krok 4: Nakonec přidáme kyselinu citronovou a povaříme asi 10 minut. Krok 5: Marmeládu nalijeme do nahřátých sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a sterilizujeme na 85°C asi 20 minut.

TIP: Jak připravit marmeládu z rebarbory

Zveřejněno 4. 8. 2013

Poznámka autorky kucerova45

Já každou marmeládu sterilizuji, déle vydrží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkZr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborný recept. Po uvaření jsem jen nalila do skleniček,zavřela a otočila dnem vzhuru.

v některých želírovacích prostředcích už je konzervační prostředek

jj...taky jsem kombinovala rebarboru se vším co bylo zrovna zralé, rebarboru,jahodu merunku,malinu,broskev..vše dohromady chutná dobře,2 sklenice jsou snědený:-D...taky nesterilizuji

Také jsem dělala loni, letos ne. Jen dávám diaželírovák a nesterilizuju vůbec, považuju to za zbytečné, ani po 4 letech když jsem vyklízela sklep u našich a našla zapomenutou skleničku, tak jí nic nebylo, jen zcukernatěla, ale ať si to každý dělá, jak je zvyklý ;-) jinak mňamky ;-):-p:yes:

;-):-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jahodovo rebarborový džem, jahodovy džem s rebarborou, rebarborový džem s jahodami, jahodový džem s rebarborou recept, jahodova marmeláda s rebarborou, džem z rebarbory a jahod, jahodovorebarborový džem, marmeláda z rebarbory s jahodami, jahodovo rebarborová marmelada, rebarborovo jahodovy dzem, rebarborový džem, marmeláda z jahod a rebarbory, dzem z jahod a rebarbory, jahodovo-rebarborový džem, marmeláda z rebarbory a jahodami, džem jahody s rebarborou, jahodovo rebarborová marmeláda recept, džem jahody a rebarbora, marmeláda jahody a rebarbora, marmeláda z rebarbory a jahod

Suroviny:
jahody, rebarbora, cukr krupice, gelfix, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu