Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedlácký chléb

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nigina

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 035 kJ /
2 398 kcal
Bílkoviny66,25 g
Tuky44,54 g
Vláknina38,18 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 8,18 g
Sůl20,39 g
Sacharidy414,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky prísady dáme do nádobky domacej pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu, kmínu a slunečnice. Krok 2: Necháme vymísit těsto, ktoré pak vyklopíme na pomoučněný vál. Tam těsto několikrát přeložíme z rohů, sformujeme do bochníku. Krok 3: Vložíme ho do pekáčku nebo jenské mísy vyložené papírem na pečení a posypaném moukou. Zakryjeme ho a necháme odpočívat. Těsto zvěčší objem alespoň 2,5-3 krát. Krok 4: Troubu nastavíme na 230°C, na spodek dáme malý pekáček nebo starý hrnec s vřelou vodou a vložíme pekáč s chlebem. Pečeme asi 15-20 minut, potom snížíme teplotu a dopečeme asi ještě 30 minut.

Zveřejněno 5. 8. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedlácký chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyG9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedlácký chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xyG9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

cathleen:
Ahoj cathy, ospravedlňujem sa, až dnes som otvorila a čítala maily a tak si ma príjemne prekvapila :-K díky a súčasne aj vzkaz, že tu sú nejaké komentíky...
Jasne, biga je super skvelá vec. Už som ju vychválila aj na svojom blogu. Vďaka, Cathy. Ale ani staré cesto (old dough) nie je od veci. Len ten kvások ...to je ťažké :-) Maj sa pekne:-)

:-O no ten je nááádherný! Perfektně ti nakynul, musel být lehký jako pírko!:yes::yes:
Biga je fajn, viď?;-)

chlebík vypadá nádherně a určitě i báječně chutná:yes::-D

Vkládám rozklik na odkaz, co je biga
http://nasavareska.blogspot.sk/2013/08/b-i-g-a.htm...

Tématické fráze:
jenská mísa, jensky hrnec, sedlácký bochník, sedlácký chkeb, biga chléb, biga chleba, chléb v jenském, chléb z pekáčku, sedlacky chleb z domaci pekarny, chléb biga, domácí chleba sedlacky, super recept na domácí chleba sedlacky, sedláckÿ chléb.sk, domácí sedlácký chléb, domaci sedlacky chleba, chleb z bigu, sedlácký chleb z pekárny, jenské misy, pečeni dom.chleba, sedlacky chleba domaci

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mléko, mléko acidofilní, voda, droždí čerstvé, tuk, cukr, sůl, sladěnka, koření chlebové

Přidat fotografie receptu