Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 297 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,93 g |
Tuky | 15,75 g |
Vláknina | 0,63 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 837 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 14,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Krok 2: Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.
Krok 3: Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky a 2 minuty na silném plameni provaříme. Přeliv dle potřeby dochutíme. Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.
Zveřejněno 7. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa v meruňkovici, s pikantním ovocným přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gqm
Moje poznámka
Kuřecí prsa v meruňkovici, s pikantním ovocným přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gqm
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 19 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Neregistrovaný před 14 minutami
Tvarohová náplň (nádivka)
Neregistrovaný před 16 minutami
Retro chlebíčky
Neregistrovaný před 22 minutami
Křehké vafle
Neregistrovaný před 22 minutami
Sladkokyselá hrachová kaše
Neregistrovaný před 23 minutami
Tradiční paštikové koření
Neregistrovaný před 24 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 44 minutami
Tvarůžková pomazánka
Neregistrovaný před 58 minutami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Pavel Janak před 1 hodinou
Kapr v pivní máslové marinádě
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak se dělá meruňkovice,
domáci meruňkovice,
kuřecí prsa s přelivem,
kuřecí prsa s s ovocem,
domácí meruňkovice recept,
recept kuřecí stehenní řízek,
rybízový přeliv,
recepty z merunkovice,
teplé sladké omáčky jako přelivy na maso,
kuřecí maso na meruňkové omáčce a kokosové mléko,
merunkovice recept,
merňková pálenka,
meruňková pálenka,
recepty na mořské ryby s ovocným přelivem,
recept na domácí merunkovici,
vareni s merunkovici,
obrázek merunky merunkovice,
naložení pálenky
Suroviny:
prsa kuřecí,
pálenka,
omáčka sladká,
chilli paprika čerstvá,
meruňky,
rybíz červený,
skořice mletá,
olej,
máslo,
cukr třtinový,
voda,
meruňky,
marináda,
sůl
Komentáře (10)