Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí cordon bleu s chřestem

Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře, nebo když potřebujete v kuchyni zazářit.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 066 kJ /
255 kcal
Bílkoviny24,84 g
Tuky15,31 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,40 g
Sacharidy4,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2-3 minuty. Slijeme a dáme stranou. Krok 2: Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty. Krok 4: Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku dáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme po 5 výhoncích chřestu, na chřest šunku a na šunku nastrouhaný sýr. Krok 5: Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme 5-10 minut. Krok 6: Ihned servírujeme.

TIP: Telecí maso - nejlepší recepty

Zveřejněno 12. 8. 2013

Poznámka autora Dooga

1 plátek kotlety váží asi 175 g, naklepeme je silné asi 5 mm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí cordon bleu s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ey8k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí cordon bleu s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ey8k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

krásné foto i pokrm:-K:-K:yes::yes: umíš, Vašku:-)

Parada..:yes::yes:

Název je asi lehce zavádějící, nic to ale nemění na tom, že je to luxusně upravené i prezentované jídlo.
Bod už je tam:yes:.

Recept je moc hezký, posílám bod :yes:, ale Cordon bleu je opravdu plátek telecího masa (kýty), pokladený silným plátkem sýra a šunky, stočený, obalený v trojobalu a smažený ve vysoké hladině oleje podobně jako vídeňský (milánský) řízek.:-p

1974andrea: Vždyť na tom až tak nesejde (alespoň mě).
Já vyčetl toto:
Co je Cordon Bleu?

Cordon Bleu může mít několik významů. Tady v Americe ale pod názvem Cordon Bleu si každý, včetně mně, hned představí telecí řízek plněný šunkou a sýrem.


Ten řízek, nebo prostě steak je populární hlavně proto, že jeho příprava je velice jednoduchá (idiot proof) a že samotný ten řízek je velice chutný a hlavně atraktivní, a proto se objevuje na amerických lístcích velmi často.

Mě to připadá dost vydatné ať je to co je to:-)) Ale rozhodně bych nepohrdla:-p;-):yes:

Dooga:Fakt? Tak to slyším prvně:-O I wiki mi vyhodila tohle, schválně jsem koukla http://cs.wikipedia.org/wiki/Cordon_bleu Ale můžu se mýlit, přít se nechci:-D

1974andrea: Správný cordon bleu je sice naplněný, ale přírodní - bez trojobalu. ;-)

:yes:já pořád říkám, že jsi jednička:-D

No vypadá to suprově:-p:yes:, telecí mám, ale kýtu a hoooodně:-D Ovšem počkej, cordon bleu je přece plněný šunkou a ementálem ( goudou), v trojobalu a smažený, ne? Tohle je asi lehčí verze, což;-)

spagetka: Maso v Horoměřicích, chřest měli ještě v Bille. ;-)

Darebáku, kde jsi sehnal telecí a ještě navíc chřest, noooo :-D:-D:-D, mňamky :-p:-p:-p, hm a ještě "žrací foto" ;-);-):-p:-p

Tématické fráze:
cordon bleu recept, plněný goudou a šunkou c, telecí schřestem, vidensky recept cordonble, smažený cordon bleu, telecí ossobuco wikipedie, chřest s telecím masem, přírodní vepřová s chřestem, telecí recepty, prirodni teleci řízek, teleci kotleta s chřest, co je cordon bleu, cordon bleu wiki, smažený telecí maso, osmahnutý chřest na pánvi, teleci žampiony šunka, telecí kýta wikipedie, pečená cordon bleu, přírodní cordon bleu, přírodní vepřové řízky s chřestem recept

Suroviny:
kotleta telecí, chřest, česnek, olej olivový, žampióny, šunka, sýr strouhaný směs, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu