Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařená a v troubě pečená rajčata

Máte velkou úrodu krásně červených a voňavých rajčat a nevíte co s nimi? Upečte je ve vlastní šťávě, ochucená bazalkou a česnekem. Postup je velmi jednoduchý a takto připravená rajčata mají všestranné využití.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky umyjeme a uložíme do fliaš. Ak sú veľké, rozrežeme ich. Krok 2: Do každej fľaše dáme strúčik cesnaku a lístok bazalky. Krok 3: Otvorené (neuzavreté) fľaše postavíme na plech do rúry pri teplote 220°C. Krok 4: Necháme ich v rúre dovtedy, kým šťava, ktorú pustia, ich nezakryje (cca 20-25 min, záleží od odrody paradajok). Krok 5: Potom fľaše opatrne z rúry vyberieme, uzavrieme a otočíme hore dnom. Krok 6: Necháme vychladnúť. Krok 7: Paradajky používame pod mäso, ako polotovar na iné jedlá.

TIP: Menší množství můžete zavařit výhodně v mikrovnce.

Zveřejněno 14. 8. 2013

Poznámka autorky tejaja

Recept som našla na http://dobruchut.azet.sk/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená a v troubě pečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwQr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená a v troubě pečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Recept mě zaujal, tak jsem zkusila. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale místo aby se rajčata ponořila do šťávy, tak se spíš začala připékat, tak jsem přikryla alobalem a dopekla. pak podle návodu zavřela a otočila, tak uvidíme ;-) Ale i když nejsou úplně ponořené do šťávy, myslím, že budou dobré ;-) takže posílám :yes: bodík:-)

jerabra: :-D:-D:-D Ďakujem. Ak sú fľaše dobre uzavreté, vydržia veľmi dlho.;-)

Tak po 5 dnech zavareni mám 5 sklenic snězených. Tímto tempem ani nezjistiim trvanlivost. Jsou super. :-)

Já rajčata oloupu, pokrájím, scedím šťávu, která pustila do hrnce, osolím, svařím a rajčata ve sklenicích jí buď dolévám, nebo osolím rajčata( ta oloupaná a scezená), nacpu do sklenic a zavařím. Svařenou a osolenou šťávu naleju do sklenic a zavařím samostatně.

Včera jsem vyzkoušela receptík, bohužel jsem nesehnala bazalku, ale vytunila jsem to svým česnekem na plátky, trochou soli a olivovým olejem. Tak o veekendu okoštuji skleničku, kterou manžel "blbě" zašrouboval a ta nechytla :o) posílám bodíka

bohdana: :-) ja som chodila denne pozerať na fľaše, či sa niečo nedeje, či nezačnú kysnúť a pod, ale doteraz sú všetky krásne, v pohode. Takže ke to ok :yes: Od tohto roku už inak paradajky nenakladám.

:yes:Tak jsem to vyzkoušela,uvidime jake to bude.:yes::yes::-K

Bibinka: nemaj problém, ten slovosled je taký naschvál :-D;-)

1974andrea:Andrejko, tohle je problém, já to jednou takhle doplnila během zaváření a ty doplněné mi zplesnivěly, takže už to nedělám, holt se vyrovnávám s poloprázdnou sklenicí.

tejaja: Terezko, moc fajn nápad, to bych mohla udělat;-) Mám malinko problém s tím slovosledem v názvu, raději bych napsala"Pečená rajčata, zavařená v troubě", ale to je můj problém, učitelka jsi ty:-D Dávám ti 6.boda:yes:

tejaja:No tak bych je přelila ještě během pečení, aby se doplnily sklenice;-)

1974andrea: Andrejka, fľaše boli plne naskladané, ale tým, že pustia v rúre šťavu, tak sadnú. Doplniť by nebolo dobré, tie doplnené by neprešli dusením, mohli by sa kaziť. Môžeš narezať na menšie kúsky a tak naplniť fľašu.;-) Preliať jednu fľašu do druhej by snáď možné bolo, ale ja by som to nerobila, pretože tým by sa predsa len ochladili paradajky aj fľaše a nemuseli by sa dobre uzavrieť. Okrem toho by nachytali baktérie zo vzduchu a efekt sterílizácie by sa stratil. Ale to len tak uvažujem, ja by som to nerobila. Zatvárať treba rýchlo, aby sa čím menej baktérií dostalo do obsahu. ;-)

Terezko, mně by bylo líto toho prázdného místa ve sklenicích, je možmé je pak naskládat ( přelít) tak, abych sklenice zaplnila?

dobrý a velmi jednoduchý nápad. díky, udělám.

tejaja:vdaka, budem robiť, rajčín mám neúrekom.

Klara: Klárika áno, neide tam žiadna soľ, len strúčik cesnaku a lístok bazalky. Mám 7 flisš, tak uvidím. ;-)

Terezka, je to bez soli?

Uloženo, určitě vyzkouším. Skvělý nápad.:-K:yes:

rebeka: ja som hľadala niečo na paradajky, lebo ich máme neúrekom. A našla som toto, tak som to hneď vyskúšala. ;-)

já dělala ty od Jahůdky, byly vynikající, tohle vypadá jednodušší, tak letos zkusím i podle tebe:yes:;-):-K

hhhmm mnam, to je vyborny napad, urcite vyzkousim, domaci je domaci......:-K

Teri, beru šéfe :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zavařená rajčata, pečená rajčata, zavařená rajčata recept, recept na zavařená rajčata, pečená rajčata, recept, rajcata zavarena, zavařené pečené papriky, zavařené rajčata, recept na pečená rajčata, zavařená rajčata recepty, domaci zavarena rajcata, pečená rajčata recept, recepty na zavařená rajčata, zavařená rajčata a papriky, recept na zavařené rajčata, rajče přihlášení, zavařená rajčata s bazalkou, zavařená rajčata s paprikou, zavařené rajčata recept, zavařené papriky a rajčata

Suroviny:
rajče, česnek, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu