Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z fazolek, šruchy a vajec

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 451 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny50,92 g
Tuky77,49 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 824 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy25,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lusky očistíme, umyjeme a pokrájame na cca 3 cm kúsky. Uvaríme na skus v slanej vode, scedíme, ochladíme. Krok 2: Šruchu preberieme, zbavíme prípadných nečistôt, viackrát premyjeme, prekrájame. Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo a pokrájame. Krok 4: Zmiešame smotanu s majonézou, okoreníme, prisolíme, pridáme citrón. Krok 5: Spojíme šruchu, fazolky, vajíčka so zmesou majonézy a smotany, s citom premiešame, príp. dochutíme. Necháme v chladničke odstáť.

Zveřejněno 16. 8. 2013

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu, príp. aj ako samostatné jedlo, napr. s pečivom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fazolek, šruchy a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkY0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z fazolek, šruchy a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkY0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Ďakujem vám...:-K

:-p Magdalenko to je krása:-p:-K

Krásný a určitě chutný salátek, :yes::yes::-p;-):-K

maria: sadbu šruchy ti prodají i v zahradnictví, ale bacha, pak se fakt množí jak kobylka :-D:-D:-D

spagetka:aj ja som uz uvazovala o nejekj nahrade, no original je original.Takze si asi necham zajst chut a urobim zeleninovu klasiku:papriky,paradajky,uhorky, syr+zalievku=tzv. bulharsky salat.
Vsetko naj, maria

maria:choď na ulicu, mrkni popri ceste, popri chodníku...tam ju isto objavíš (ale nejedz, je určite plná škodlivín z výfukov, len sa ja pokús spoznať)alebo vo vinohrade...vo vašich končinách má ideálne podmienky. Je to plazivá rastlina, staršie byľky sú až so červena sfarbené, ale listy sú zelené, mäsité.
S remoskou nemám skúsenosti, pečiem v el. rúre, podlievam a dávam alobal.

Magdalenka, ospravedlnujem sa za to,ze som ti spotvorila meno, no uz som sa dost ponahlala do mliekomatu.A este by som chcela radu, v poslednom čase sa mi dari piect bravcove pliecko a la podrazka.Suche a nie moc dobre, hoci tam davam vsetko, ako napr. pred rokom.Inak,maso peciem v remoske. Co mam robit, aby bolo stavnate?Uz som skusala aj alobal a nic. Vdaka za radu, maria

maria: tak dej prostě jinou zeleň, třeba řeřichu, listový salát...ale už to prostě bude jiné.

Ahoj mmagdaenka a spagetka,skutocne vam dakujem za vase rady, no struchu naozaj neviem najst.Byvam v dedinke medzi LV a Sahami,u nas je dost sucho,takže by sa jej zrejme malo darit?No zial, opak je pravdou.Ale skuste mi ešte poradit, cim sa da nahradit. Na ten salat mam totiz naozaj chu!!! Vdaka za rady, maria

maria:ahoj, neviem, kde bývaš - táto burina miluje sucho a teplo, kde sa nepolieva. Preto ju nájdeš v najteplejších oblastiach Slovenska vo vinohradoch, záhradách, parkoch, na cintoríne, škáry v chodníkoch a pod. Ale chuť má príjemnú, takú nejakú ako šalát -slano kyselkavá ovocná...

Pre spagetku.Vekmi pekne dakujem za ochotu pomoct, no zial,medzi burinou v mojej zahrade sa nevyskytuje a to som sa hrdila,,ze som najlepsi pestovatel buriny v dedine!!!Neunosne sa mi totiz rozmnozila zihlava-nebudem mat reumu,ked sa nou brodim k ovocnym stromom a cakanka- co s nou okrem kosenia, neviem.Znamena to teda, ze s fazulkovym salatom,urcite skvelym sa musim rozlucit.
Este raz, vdaka za ochotu,maria

hosta: Ale už s ňou začínam bojovať, jednoducho sa šíri. Zrazu je všade.:-O

maria: je možný, že šruchu znáš spíš pod jménem portulák - tady jukni na odkazy:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0rucha
a obrázky
http://www.google.cz/search?q=%C5%A1rucha&tbm=isch...
http://hobby.idnes.cz/srucha-zelna-portulaca-olera...

Velmi rada by som to vyskusala, no skutocne neviem,co je to srucha.Popise mi niekto tuto burinu? Celkom mozne ze jej mam plny dvor -som totiz expert na pestovanie buriny,no zial,zelenine sa nedari. Vďaka,maria

:yes: zas ta šrucha:-D:-D

Plevel, který je poživatelný, ale kdo se má ohýbat,zkusím, uvidím:yes::yes::yes:

Plevel, který je poživatelný, ale kdo se má ohýbat,zkusím, uvidím:yes::yes::yes:

maris: Mnozi se seminky, takze staci ji nenechat vysemenit. Tez se stane, ze ti kousek upadne a ten se okamzite ujme. Ale ty budes opatrna a nedopustis tomu!!Jsem se docetla, ze v Nizozemi ji prodavaji primo v obchodech a pripravuji jako spenat!!Ovsem jeste nevim, jak na to, ale zjistim.

Jitkas: Děkuju, ale já bych se bála ji sem dát, protože co jsem o ní četla, tak se strašně rozrůstá a nejde se jí zbavit. Snad ji někde objevím, ale daleko od zahrady;-):-))

Ta šrucha, pořád ji říkám : "šrucho, kde jsi"? Ona není, i když možná, okolo ní chodím, máš to pekné, opravdu:-p;-):yes:

:yes::-*:-K:-K:-K

To sa mi nechce veriť, že u Vás to nerastie. Ja sa toho neviem zbaviť. Mám toho plnú záhradu, dvor a ešte aj medzi dlažbou.:-//:-// ale recept si ukladám a spravím.:yes:

maris: Tak bych ti ji rada dala! Jedina moznost je, koupit si semeno. Jmenuje se to srucha zelna a semeno jsem videla na internetu, 1 balicek - 18kc.

A zase ta šrucha;-):-)) - máš to moc pěkné, fazolky i vejce mám, ale to podstatné - šrucha mi chybí, protože tu neroste:-//

Tématické fráze:
šrucha zelená, šrucha recepty, salat ze sruchy, fazolový salát, šrůcha recept, co je srucha zelena, strucha zelená, fazolový salát recepty, šrucha zelen, zelené fazolky wikipedie, jak se zbavit šruchy, vejce wikipedie, salát ze šruchy zelené, google šrůcha zelená, salát šrucha zelená, mlade fazolky wikipedie, jak se zbavit šruchy zelené, fazolový salát se šruchou, fazolky vejce, šrucha wikipedie

Suroviny:
fazolky zelené, šrucha zelná, vejce, sůl, pepř, citron, majonéza, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu