Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka v omáčce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 470 kJ /
1 307 kcal
Bílkoviny108,67 g
Tuky77,12 g
Vláknina3,56 g
Cholesterol 422 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,60 g
Sacharidy43,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Krok 2: Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Krok 3: Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Krok 4: Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dusíme 30-45 minut, do měkka. Krok 5: Ve sklence studené vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Krok 6: Hustou omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou krkovičku a zjemníme smetanou.

Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 18. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1QD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka v omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1QD

Marie

Komentáře (10)

rebeka: Nadi, Jana to změnila už ten čas:-K;-)

mně se to nezdá moc dlouho;-)hezký recept:yes:;-):-K

JanaB1: Jani, dělej to podle sebe, tlakáč mám kvůli kratší době vaření, dušení, zkus to na kratší dobu příště a uvidiš, přidat minuty můžeš vždycky, jinak to máš pěknoučké;-):-p:yes:

varilamyskakasicku:Čas jsem přepsala na kratší dobu.

Jana Remkova: taky si myslím;-), že je to dlouho;-)

V tlakáči stačí 35 minut a maso je rozvařené;-)

JanaB1: mám kližku taky tak ráda, dusím do 45 minut, jen někdy max. do 50 minut. Je měkkounká a dobrá.;-)Každý dělá jinak, ale na tlakáč nedám dopustit;-):-p

varilamyskakasicku:Kližku v tlakáči dusím asi 60 minut, mám maso ráda měkké. Do celkové přípravy pokrmu je započítaný i čas přípravy surovin. Každý si čas dušení upraví dle svého.;-)

Moc pěkné, ale v tlakovém hrnci hovězí maso dusím kratší dobu, toto se mi zdá moc;-):-p:yes:

to může být lahoda, skoro jako svíčková:-))

Tématické fráze:
omacka z klizky, omacka z hovezi klizky, hovězí kližka recepty, omáčky z kližky, hovězí kližka recept, hovezi klizka omacka, hovězí kližka, omáčka s kližky, recepty z hovězí kližky, omáčky recepty, omacky z hovezi klizky, hovezi kliska omacka, svickova z hovezi klizky, kližka omáčka, jak dlouho se vaří kližka, kližka recepty, omacka zklyzky, kližka v tlakovem hrnci, omáčka z klišky, kližka

Suroviny:
kližka hovězí, máslo, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, hořčice plnotučná, česnek, mouka polohrubá, smetana na vaření, krkovice uzená

Přidat fotografie receptu